Acasă Extern Keir Starmer: Sunt nerăbdător să pun în aplicare schimbarea

Keir Starmer: Sunt nerăbdător să pun în aplicare schimbarea

0

Noul prim-ministru britanic Keir Starmer s-a declarat sâmbătă ”nerăbdător” să pună în aplicare schimbarea promisă în Regatul Unit.

Fără a pierde timpul, pentru prima sa zi plină la putere, laburistul Keir Starmer i-a reunit sâmbătă dimineaţa pe principalii săi miniştri, înainte de a susţine o conferinţă de presă de la Downing Street 10, scrie stirileprotv.ro.

„Sunt nerăbdător să pun în aplicare schimbarea şi eu cred, eu sper, că ceea ce aţi putut deja vedea demonstrează aceasta”, a declarat el în timpul conferinţei.

„Avem enorm de multă muncă de făcut, prin urmare, acum, să ne apucăm de muncă”, a afirmat el puţin mai devreme în faţa guvernului său, în timpul primului său consiliu de miniştri.

Printre primele sale acţiuni în calitate de prim-ministru, el a anunţat că se va deplasa începând de duminică în cele trei alte naţiuni ale Regatului Unit: Scoţia – unde laburiştii au cucerit numeroase mandate de la parlamentarii pro-independenţă în timpul ultimului scrutin -, în Ţara Galilor şi în Irlanda de Nord.

„Politica ce se interesează de interese personale este politica de ieri”, a declarat el, promiţând un guvern cu simţul „serviciului în slujba fiecăruia, fie că acesta a votat pentru noi sau nu”, după scandalurile care au marcat ultimele guverne conservatoare.

„Va trebui să luăm decizii dificile şi să le luăm rapid, şi noi o vom face”, a insistat Starmer.

El a confirmat de asemenea intenţia sa de a abandona proiectul controversat al precedentului guvern conservator de a expulza migranţi spre Rwanda.

În urma alegerilor de joi, laburiştii au câştigat o foarte largă majoritate, cu 412 din totalul celor 650 de mandate în Camera Comunelor, un scor apropiat de cel istoric al lui Tony Blair în 1997.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.