Acasă Social Sprijinirea refugiaților ucraineni, discutată de Dorin Recean cu un oficial ONU

Sprijinirea refugiaților ucraineni, discutată de Dorin Recean cu un oficial ONU

0

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU), Dennis Francis.

În cadrul discuțiilor, premierul i-a comunicat că Republica Moldova continuă să acorde sprijinul necesar persoanelor refugiate din Ucraina, țară care luptă curajos contra agresiunii ruse, pentru a menține pacea în întreaga Europă. Totodată, Recean a mulțumit pentru ajutorul pe care ONU îl oferă țării noastre.

La rândul său, președintele Adunării Generale a ONU și-a exprimat aprecierea pentru găzduirea cetățenilor ucraineni, precum și pentru progresele Guvernului în ceea ce privește incluziunea socială și egalitatea de gen. 

Părțile au mai vorbit despre inițierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, despre provocările din regiune, dar și despre participarea țării noastre la „Summitul viitorului”, care se va desfășura, în perioada 22-23 septembrie, la New York. 

De menționat că țara noastră este membră a ONU din anul 1992, iar în prezent în Republica Moldova activează peste 20 de agenții ale ONU. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.