Acasă Politic Oazu Nantoi a primit Ordinul pentru Merit, oferit de Vladimir Zelenski

Oazu Nantoi a primit Ordinul pentru Merit, oferit de Vladimir Zelenski

0

Deputatul PAS Oazu Nantoi și-a primit Ordinul pentru Merit, gradul III, care i-a fost conferit de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Distincția de stat i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, Dmytro Kuleba, care se află într-o vizită la Chișinău.

Ceremonia de decernare a Ordinului pentru Merit, gradul III, a avut loc în incinta Ministerul Afacerilor Externe, scrie newsmaker.md.

„Pentru dragostea dvs. pentru Ucraina”, i-a spus Dmitro Kuleba lui Oazu Nantoi, în timp ce-i înmâna distincția.

În cadrul unor declarații de presă pentru NM, Oazu Nantoi, care s-a născut în Ucraina, a declarat că a fost apreciat pentru solidaritatea pe care o are față de poporul ucrainean, dar și pentru promovarea culturii și tradițiilor din țara vecină.

„Acum noi lucrăm, dorim să ajutăm copiii refugiați din Ucraina să-și continuie studiile în limba ucraineană, să-i asigurăm cu manuale. Deci, pe de o parte nu am făcut nimic deosebit, dar probabil, poziția mea a fost apreciată. (…) Pot să vă spun că mie îmi aparține expresia că „Cu limba mea spurcată, o să mor nedecorat de nici un președinte”, dar iată că la Kiev s-a găsit unul”, a adăugat parlamentarul.

(FOTO, VIDEO) Deputatul PAS Oazu Nantoi a primit Ordinul pentru Merit, oferit de Vladimir Zelenski
(FOTO, VIDEO) Deputatul PAS Oazu Nantoi a primit Ordinul pentru Merit, oferit de Vladimir Zelenski

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.