Acasă Social Avocatul Poporului vrea revizuirea procesului de recrutare a tinerilor în armată

Avocatul Poporului vrea revizuirea procesului de recrutare a tinerilor în armată

0

Avocatul Poporului, Ceslav Panico, intenționează să propună revizuirea procesului de recrutare a tinerilor în armata Republicii Moldova. În activitatea sa, a observat anumiți factori discriminatorii care stau la baza acestuia. Mai multe declarații a făcut la emisiunea „Moldova LIVE” de la Exclusiv TV.

Avocatul Poporului susține că procesul de recrutare a tinerilor, în baza lipsei diplomei de studii, trebuie revizuit, exemplificând cu cel puțin un caz depistat, scrie realitatea.md.

„Avem un caz când o persoană nu a reușit să finalizeze gimnaziu, încă nu s-a deschis înscrierea la liceul, iar tânărul a fost recrutat în armata. Cazul este examinat în judecată”, spune Avocatul Poporului.

„Înțelegem că trebuie să avem minimum de persoane recrutate, dar îmi apare întrebarea: de ce persoanele vulnerabile sunt mai des recrutate decât aceleași persoane care se plimbă și cu BMW-uri, nu e vorba de mașini, dar care la fel nu sunt angajate într-un sistem de educație și nu au trecut sub acel sistem de recrutare? Trebuie cumva metodologia de adaptat”, a declarat el.

De asemenea, în opinia sa, sistemul de educație militară nu se bazează în totalitate pe drepturile omului. 

„Ce ține de comunicarea dintre recrut și persoana care coordonează acest proces. Trebuie să ținem cont de circumstanțe, de vulnerabilități, de sănătatea mintală, fiindcă în armată avem nevoie de persoane, în primul rând, sănătoase mintal. Trebuie să avem claritate privind dezvoltarea fizică și psihologică. Uneori o persoană nu are capacități să se adapteze acolo. Avem condiții nu atât de bune cazarme în care își petrec acest an de serviciu militar, de îmbunătățit alimentația…”, a continuat Avocatul Poporului.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.