Acasă Politic Usatîi, despre situația în Belarus: Lukașenko va rămâne în istoria țării

Usatîi, despre situația în Belarus: Lukașenko va rămâne în istoria țării

0

„Când forţele de securitate din Belarus bat oameni pe străzi, după alegerile prezidenţiale, acest lucru nu poate stârni respect”, a declarat preşedintele Partidului Nostru (PN), primarul de Bălţi Renato Usatîi.

Potrivit agenţiei Infotag, care citează adresarea lui Usatîi de pe reţelele de socializare, el consideră că Belarusul se poate „trezi în izolare dacă evenimentele vor decurge în acest fel”.

„Întotdeauna trebuie să comunicaţi cu protestatarii. Ceea ce se întâmplă în Belarus este îngrozitor. Atunci când „mentozaurii” (poliţiştii) bat oamenii şi jurnaliştii. Alexandr Grigorievici (Lukașenko – „I”), dacă aţi fost susţinut de 80% dintre cetăţeni, atunci de ce nu pot fi văzuţi aceştia pe străzile din Minsk şi din alte oraşe ale ţării? Serviciile speciale din Belarus (care sunt considerate puternice) trebuie să identifice provocatorii, dacă este cazul. Dacă există o factură privind provocatori – arătaţi-o. Dacă nu, atunci este foarte posibil că oamenii pot vor dărâma puterea”, a spus Usatîi.

În acelaşi timp, în opinia sa, Moldova are nevoie de o politică similară cu Lukaşenko.

„M-am îndrăgostit de Lukaşenko cu mulţi ani în urmă, ca un bun gospodar ce este. Putea să ia de guler pe orice oficial corupt. În această ţară am văzut cele mai bune drumuri, nu există ferme abandonate în Belarus, care astăzi este cea mai dezvoltată dintre ţările post-sovietice „, a spus Usatîi.

El a menţionat că pentru fiecare politician vine un moment când „trebuie să plece”.

„Nu poţi pleca din cauza provocatorilor. După tot ce se întâmplă în Belarus, am o stare de spirit neplăcută. Cred că este necesar, fie să mergem la alegeri conform regulilor democratice, fie – să abandonăm politica. Dar sunt sigur că Dumneavoastră (Lukaşenko – „I”) veţi rămâne în istoria ţării. Dacă nu acceptaţi niciuna din aceste două soluţii, atunci această situaţie nu va avea un final fericit”, a spus politicianul, dorindu-i înţelepciune conducătorului din Belarus.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.