Pepenele roșu sau lubenița este fructul vedetă în sezonul cald. Zemos și dulce, creează rapid starea de sațietate și oferă organismului nutrienții necesari. Mai mult decât atât, pepenele roșu este un aliment recomandat în curele de detoxifiere.
„Când îl gusti, îți dai seama ce mănâncă îngerii”, așa spunea scriitorul Mark Twaian și asta o spun și cei care aleg vara să se răcorească cu o felie de pepene roșu.
Pe lângă gustul dulce și propritetățile benefice pentru organism, pepele roșu este un ajutor de nădejde în lupta cu kilogramele.
Așadar, dieta cu pepene roșu ar trebuie să fie preferata oricărei persoane care dorește să mai scape de câțiva centimetrii din talie.
Un alt avantaj al dietei cu pepene roșu este că ajută la detoxifierea organismului.
Secretele unei diete reușite. Dulciurile îngrașă mai mult decât carnea, iar sucul de fructe se comportă la fel ca berea.
Cum funcționează și care sunt beneficiile dietei cu pepene roșu
Miezul pepenelui roșu conține 90% apă și are proprietăți dietetice și diuretice care ajută la funcționarea corectă a organismului.
Pepenele roșu ajută la funcționarea corectă a rinichilor
Datorită conținutului mare de apă, pepenele roșu este recomandat pentru funcționarea normală a rinichilor și a aparatului urinar.
Dieta cu pepene roșu nu este recomandată persoanelor care sufera de diabet sau pietre la rinichi.
Pepenele roșu este recomandat pentru durerile musculare/ febra musculară
În urma unui studiu s-a demnonstrat că sucul de pepene roșu reduce intensitatea durerilor musculare, dacă este consumat după finalizarea excercițiilor fizice.
Substanțele nutritive care se găsesc în pepenele roșu
Pepenele roșu conține magneziu și potasiu, săruri importante pentru organism.
Pe lăngă sărurile minerale, pepenele roșu conține și licopen, o substanță cu rol important în neutralizarea radicalilor liberi.
Pepenele roșu este o sursă importantă de fibre, beta caroten și acid folic.
O canitate de 100 de grame de pepene roșu conține următoarele valori nutriționale:
• 30 de calorii
• 91,5 g apa
• 7,55 g carbohidrați
• 0,4 g fibre
• 6,2 g zahar
• 0,61 g proteine
Dieta cu pepene roșu. Meniu pe zile
Dacă la prima vedere pare dificil când te gândești că trebuie să mânânci doar pepene roșu, lucrurile nu sunt deloc așa.
Cantitatea mare de zaharuri oferă corpului energia de care are nevoie, iar conținutul mare de apă revitalizează organismul mai mult decât orice alt aliment.
Regimul are 2 etape: prima etapă durează 5 zile și trebuie să se consume doar pepene roșu pe toată durata unei zile.
Cantiatea maximă recomandă pentru consumul zilnic este de maxim 3 kg de pepene roșu.
La sfărșitul celor 5 zile se pot pierde între 3 și 5 kg.
Cea de-a doua etapă durează 10 zile, timp în care organismul se stabilizează. Pentru a stabiliza organismul, specialiștii recomandă introducerea în dietă a trei mese principale, și o gustare între, micul dejun și masa de prânz.
Iată mai jos, meniul complet
Mic dejun: un bol de cereale integrale cu lapte sau o felie de pâine integrală cu o felie subțire de brânză.
Gustare: câteva felii de pepene roșu
Prânz: 200 de grame de pește, pui sau vită la grătar cu garnitură de salată asortată.
În salată se poate adăuga o lingură de ulei de măsline pentru oferi un gust plăcut și pentru a ajuta digestia.
Cina: pepene rosu la discreție
La sfărșitul celor 15 zile se pot pierde 6-7 kg.
Importanța unei diete de detoxifiere pentru organism
Mâncarea procesată consumată zilnic aduce organismului o cantiate mare de toxine, care în timp creează probleme și paote duce chiar la îmbolnăvire.
De obicei, oamenii urmează cure de detoxifiere de două ori pe an, după Paște și după Crăciun sau Revelion, pentru a face o pauză de la mâncărurile grele, bogate în grăsimi.
Însă, specialiștii recomandă introducerea cureleor de detoxifiere mai des, pentru benificiile pe care le are pentru organism.
Ce organe sunt implicate în procesul fiziologic de detoxifiere
Într-o cură de detoxifiere, ficatul, rinichii și intestinele sunt organele care ajută la eliminarea toxinelor.
Rinichii sunt organe importante care au rolul de a elimina toxinele și produșii reziduali din organism sub formă de urină.
Următorul organ important în detoxifiere este ficatul.
În ceea ce privește sistemul digestiv, intestinul subțire descompune alimentele, apoi ajută fluxul sangvin să absoarbă nutrienții care rezultă din ele.
Ulterior, intestinul gros procesează produșii reziduali rămași și ajută la transformarea lor în fecale.
! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.