Acasă Politic Platforma DA și-a convocat Consiliul Național Politic: Avem șanse mari să curățăm...

Platforma DA și-a convocat Consiliul Național Politic: Avem șanse mari să curățăm elita politică autohtonă de trădători

0

Astăzi, 8 august, a avut loc Conferința Consiliului Național Politic al Platformei DA, în cadrul căreia au fost discutate evoluțiile recente de pe scena socio-politică, agenda revăzută a Platformei DA din perspectiva alegerilor prezidențiale preconizate pentru 1 noiembrie curent, alte chestiuni organizatorice. În cadrul evenimentului, Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, s-a referit la situația actuală în partid, a prezentat viziunea formațiunii și rigorile comportamentale în context preelectoral, atenționând că Platforma DA va aborda o strategie de comunicare pozitivă, fără a ataca competitorii de pe dreapta politică: „Noi vom spune Adevărul și asta este suficient, ” a atenționat Andrei Năstase.

În altă ordine de idei, liderul formațiunii a apreciat performanțele și vizibilitatea celor 11 deputați ai Platformei DA, care au fost cei mai activi în sesiunea de primăvară-vară, promovând 58 de inițiative legislative privind diverse categorii de cetățeni – agricultori, antreprenori, medici, veteran ai războiului de pe Nistru etc.

La rândul său, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, s-a referit la obiectivele pe termen scurt ale formațiunii, accentuând că la ora actuală problema cea mai stringentă pentru țară o constituie situația catastrofală din agricultură.

 „Faptul că suntem alături de fermieri, că am semnalat iminența în următoarele două-trei luni a insolvabilității în sectorul agrar nu este o retorică falsă electorală, cum o fac alții, preluând mesajele sincere ale Platformei DA. Noi suntem alături de agricultori, trăim cu problemele lor”, a menționat Slusari.

În acest sens, vicepreședintele formațiunii, vicepreședintele Parlamentului RM a declarat că Platforma DA va insista în continuare pentru convocarea unei sesiuni extraordinare pe problemele agricultorilor. Slusari a reamintit solicitările formațiunii, care decurg din necesitățile urgente ale fermierilor: declararea stării de urgență în agricultură, ceea ce ar crea premise obiective pentru restructurarea datoriilor, majorarea semnificativă a subvențiilor pentru fermierii afectați și vacanța fiscală.

Tot astăzi, Platforma Demnitate și Adevăr și-a reiterat decizia de a-l înainta pe Andrei Năstase în calitate de candidat al formațiunii în campania prezidențială din toamna 2020. Amintim, în context, că președintele Platformei DA a fost unicul lider politic, care în ianuarie curent, a înaintat un demers către toate formațiunile pro-europene în vederea identificării unui candidat apartinic comun în alegerile prezidențiale din 2020. Întrucât inițiativa partidului a rămas fără de răspuns din partea potențialilor parteneri politici, Platforma Demnitate și Adevăr se va lansa în competiție cu propriul candidat. 

„Suntem ferm convinși că, acum, avem șanse mari să curățăm elita politică autohtonă de persoane corupte, de trădătorii interesului național, de protagoniștii episoadelor rușinoase din politica moldovenească: cu „bolișoi paket” și ”kuliokul lui Plahotniuc”, să stopăm o dictatură personală care devine din ce în ce mai pertinentă”.
Platforma DA este partidul din opoziția pro-europeană care va lupta și în continuare pentru Dreptate, pentru Justiție independentă , pentru Demnitatea omului muncitor, pentru un stat al Bunăstării. Pentru că lucrurile bune încep cu Doamne Ajută!”, a concluzionat Andrei Năstase.

Membrii CNP au discutat mai multe subiecte, abordate neunivoc în societate, cum ar fi coaliția temporară cu PSRM, moțiunea de cenzură împotriva guvernului Chicu, consecințele asumării de responsabilite de către guvernul Sandu etc.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.