Acasă Politic Platforma DA cere convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului: „Vrem audierea premierului și...

Platforma DA cere convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului: „Vrem audierea premierului și a ministrului agriculturii”

0

Platforma Demnitate și Adevăr cere convocarea ședinței extraordinare a Parlamentului. În acest sens, fracțiunea a inițiat colectarea semnăturilor a cel puțin 34 de deputați. Anunțul a fost făcut de parlamentarul Alexandru Slusari. Tot el a afirmat că formațiunea vrea audierea prim-ministrului Republicii Moldova, dar și a ministrului Agriculturii pentru „soluționarea unor probleme extrem de grave cu care se confruntă agricultura”. 

„Cu părere de rău, deputații nu pot soluționa fără Guvern acest probleme. Starea de urgență se produce la propunerea Guvernului. Vrem audierea prim-ministrului. Să pregătim un proiect de Hotărâre prin care să obligăm Guvernul să instituie stare de urgență. Putem identifica 500 de milioane de lei pentru agricultori din prima grupă: grâu, rapiță. Chemăm la responsabilitate guvernarea și forțele politice”, a declarat Slusari în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Slusari a declarat că fracțiunea din care face parte este gata să accepte orice proiecte care ar fi în beneficiul fermierilor. Mai mult, deputatul a afirmat că există posibilitatea de a face rost de circa 500 de milioane de lei pentru a compensa pierderile agricultorilor.

„Propunem consultările cu ceilalți deputați pe proiectul ordinii de zi și suntem gata să acceptăm orice alte proiecte elaborate  în beneficiul fermierilor, cu condiția ca inițiativele respective să fie realiste, lipsite de populism și fără intenții de a obține dividente politice electorale gratuite.
Momentan, considerăm că există posibilitatea obiectivă de a identifica chiar în august 500 miloane de  lei pentru compensarea pierderilor agriculturilor la cerealele de prima grupă și plantațiile multianuale deteriorate de grindină. În septembrie vom găsi resurse și pentru compensarea prejudiciului la culturile de primăvară”, a subliniat Slusari.

De menționat este faptul că, la 27 iulie curent, zeci de agricultori au ieșit cu tractoarele să protesteze pe traseul național. Oamenii se declarau nemulțumiți de felul în care statul gestionează criza în care s-au pomenit fermierii. În lipsa ploilor, culturile cerealiere sunt compromise, iar manifestanții sunt de părere că reprezentanții puterii ar fi putut să se implice mai mult pentru a le asigura viitorul și activitatea.
 

Iar la 6 august Partidul Acțiune și Solidaritate au organizat un flashmob cu mesajul „Salvăm Agricultorii!”.  Atunci, lidera formașiunii, Maia Sandu, a cerut declararea stării de urgență în agricultură și convocarea de urgență a ședinței Parlamentului.

 Declararea stării de urgență în agricultură au cerut-o și cei din Pro Moldova. 

agora.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.