Acasă Politic Maia Sandu// Dacă Parlamentul nu se convoacă, agricultorii vor ieși la protest

Maia Sandu// Dacă Parlamentul nu se convoacă, agricultorii vor ieși la protest

0

PAS reiterează solicitarea către alte forţe politice, către majoritatea parlamentară şi către Guvern, în mod de urgenţă, să se convoace şedinţa Parlamentului, săptămâna viitoare, şi să se aprobe deciziile care ar ajuta sectorul agricol să supravieţuiască.

„Dacă acest lucru nu se va întâmpla, daca săptămâna viitoare nu vom avea un răspuns responsabil din partea autorităţilor statului, atunci peste o săptămână şi jumătate, pe 16 august o să chemăm oamenii la un protest care să susţină cerințele oamenilor din sectorul agricol”, a declarat lidera PAS, Maia Sandu.

La o manifestație în susținerea agricultorilor, în faţa Președinției, cu culturi de porumb şi floarea-soarelui uscate, membrii Partidului Acțiune și Solidaritate au cerut Guvernului să se facă rectificarea bugetului şi să se aloce cel puţin un miliard de lei pentru a ajuta sectorul agricol. Aceştia au mai cerut ca ajutoarele să fie alocate în mod transparent şi printr-un mecanism simplu. Totodată, au reiterat solicitarea de a fi decretată stare excepţională în agricultură şi au cerut ca Guvernul să ia măsuri urgente de susţinere a sectorului zootehnic.

Igor Grosu, deputat PAS, spune că, dacă nu vor fi acum ajutați, „oamenii o să ajungă în toamnă şi n-o să aibă ce pune pe masă”. „Să transmitem curaj agricultorilor să-şi ceară drepturile. Noi o să fim alături de ei. Toţi o să venim, dacă trebuie să lucrăm tot augustul în Parlament, o să lucrăm, dar trebuie să găsim soluţii urgente cât nu este târziu”, a spus deputatul.

ipn.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.