Acasă Politic Doi deputați socialiști, vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidențiale...

Doi deputați socialiști, vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Republica Belarus.

0

Doi deputați socialiști, Adrian Lebedinschi și Alexandru Jolnaci, vor participa la misiunea de observare a alegerilor prezidențiale din Republica Belarus.

Aceștia vor fi în calitate de membri ai Grupului internațional de observatori al Adunării Interparlamentare (AIP) a țărilor membre ale CSI, din partea Moldovei. 

„Solicitarea de a delega doi membri ai Parlamentului Republicii Moldova pentru observarea scrutinului prezidențial din Belarus a fost adresată președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi de către Secretarul General al Consiliului AIP, Dmitri Kobițki, ca urmare a invitației venite  din partea Republicii Belarus”, se arată într-un comunicat al Parlamentului.

Republica Moldova este membră a AIP, alături de Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă,  Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Ucraina, Uzbekistan.

Scrutinul prezidențial în Belarus va avea loc pe 9 august curent. Cinci candidați s-au înregistrat pentru participare la alegeri, inclusiv actualul președinte al acestei țări, Alexandr Lukașenko.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.