Acasă Social Explozie în Beirut// Agenția Navală confirmă că nava despre care a scris...

Explozie în Beirut// Agenția Navală confirmă că nava despre care a scris presa a intrat în portul libanez sub pavilionul R. Moldova

0

Nava „Rhosus” de pe care ar fost confiscate acum câțiva ani cele 2 750 de tone de nitrat de amoniu, substanța ce ar fi cauzat explozia de proporții de ieri-seară de la Beirut, Liban, circula la acel moment sub pavilionul R. Moldova.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul NAȚIONAL de către directorul Agenției Navale, Igor Zaharia.

„În 2013, când nava a intrat în acel port, era sub pavilionul R. Moldova. De mulți ani, ea nu mai este sub pavilion moldovenesc. Mai multe detalii vom face publice într-un comunicat de presă”, ne-a spus Igor Zaharia.

Cele 2 750 de tone de nitrat de amoniu au fost confiscate anterior de pe o navă cargo care se afla sub pavilionul R. Moldova, iar substanța a fost depozitată în zona portuară timp de mai bine de șase ani. Potrivit TASS, nava avea la bord echipaj ucrainean și a fost nevoită să acosteze în portul Beirut după ce s-a confruntat cu probleme tehnice. Navei i-a fost interzisă navigarea ulterioară pentru că a încălcat regulile de exploatare, iar nitratul de amoniu, care urma să ajungă în Mozambic, a fost plasat în depozitele portuare de la Beirut.

Anume nitratul de amoniu confiscat de pe nava sub pavilion moldovenesc ar fi cauza exploziei devastatoare de ieri de la Beirut, soldată cu peste 100 de morți și mii de răniți.

Inițial, în port s-a produs un incendiu și, în timp ce pompierii luptau cu flăcările, s-a produs deflagrația care a devastat orașul din Liban.

Libanul a decretat trei zile de doliu național începând de miercuri. Chiar și la 4 km de epicentrul deflagrației, clădirile au fost avariate, iar străzile s-au umplut de cioburi și de sânge.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.