Acasă Politic Președintele rus Vladimir Putin anunță că nu are planificată o întrevedere cu...

Președintele rus Vladimir Putin anunță că nu are planificată o întrevedere cu Dodon

0

Vizită secretă a președintelui Igor Dodon la Moscova. Potrivit unor surse, care au declarat în exclusivitate pentru postul nostru de televiziune, noaptea trecută, șeful statului a zburat în Federația Rusă, fiind însoțit de fratelui său Alexandru Dodon și finul său de cununie Lilian Filipov, care este și ofițer de protecție în paza de stat. Despre vizita sa la Kremlin, șeful statului a anunțat însă abia în această dimineață, fără să precizeze cine face parte din delegație. De cealaltă parte, președintele rus Vladimir Putin anunță că nu are planificată o întrevedere cu Dodon, scrie serviciul de presă al Kremlinului. 

Potrivit unor surse, care au dezvăluit pentru Televiziunea Centrală despre plecarea lui președintelui Igor Dodon la Moscova, biletele de avion pentru întreaga delegație au fost cumpărate încă la sfârșitul săptămânii trecute. Nu este clar însă de ce șeful statului este însoțit de fratele său și cine achită deplasarea acestuia în condițiile în care Alexandru Dodon este om de afaceri și nu ocupă o funcție oficială.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Carmena Sterpu, nu ne-a răspuns la telefon și nici la mesajele trimise de reporterul nostru pentru a ne spune cât costă deplasarea și de ce Igor Dodon mesajele trimise de reporterul nostru pentru a ne spune cât costă deplasarea și de ce Igor Dodon a anunțat despre vizita sa abia dimineață, deși la Moscova se află de luni.

Despre plecarea șefului statului a anunțat și primarul de Bălți, Renato Usatîi. Într-o postare publicată pe o rețea de socializare, politicianul spune că președintele intenționează să-i convingă pe unii lideri de la Kremlin de victoria sa la alegerile prezidențiale și de necesitatea sprijinului din partea Moscovei. Potrivit edilului, un alt scop al călătoriei lui Dodon este de a fabrica un nou dosar împotriva lui Usatîi.

Șeful statului nu a venit, deocamdată, cu o reacție la declarațiile liderului formațiunii „Partidul Nostru” însă pe o rețea de socializare a scris că scopul vizitei sale este de a discuta cu oficialii ruși despre facilitarea exportului de mărfuri și reluarea negocierilor pentru creditul de circa 200 de milioane de euro.

Reamintim că presa a scris de mai multe ori că fratele președintelui, Alexandru Dodon, ar fi implicat activ în afaceri în Rusia, fiind coproprietar al trei companii din domeniul dezvoltării imobiliare, gestionarea deșeurilor și publicitate. În două dintre acestea, partenerul lui ar fi fiul fostului procuror general rus Igor Ciaika. Potrivit presei, acesta este coproprietar al două posturi de televiziune din Moldova, afiliate socialiștilor.

Ultima dată, Igor Dodon a mers la Moscova în data de 23 iulie, într-o vizită de două zile, pentru a participa la parada militară dedicată Zilei Victoriei.

tvc.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.