Acasă Social Omor în satul președintelui: Un bărbat a fost ucis în bătaie de...

Omor în satul președintelui: Un bărbat a fost ucis în bătaie de către mai mulți consăteni, dar nicio persoană nu a fost reținută. Familia acuză: „Vreo șase persoane îl băteau. Îl băteau cu bâtele, săreau pe pieptul lui”// ZdG

0

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din satul Sadova, raionul Călărași, a decedat pe patul de spital după ce a fost bătut cu cruzime de către mai mulți consăteni în urma unui conflict. Cazul a avut în seara de 25 iulie, iar decesul a survenit la câteva zile de la conflict. Cu toate acestea, oamenii legii au pornit o cauză penală cu mult mai târziu, abia pe 31 iulie. Până la ziua de astăzi, 4 august, nicio persoană implicată în bătaia care i-a luat viața lui Igor Bârcă nu a fost reținută.

Familia victimei consideră că se dorește mușamalizarea cazului și acuză poliția de ineficiență.
 Totodată, declarațiile poliției se bat în cap cu cele ale familiei victimei, dar și cu cele ale conducerii Spitalului Raional din Călărași, transmite SafeNews.md cu referire la ZdG.md.

Mărturiile familiei: „Eu nu înțeleg în ce lume trăim. Cum poți să bați în așa hal un om și să nu ai nicio frică. Nu-mi vine a crede ce zile trăiesc eu acum”

Igor Bârcă avea 50 de ani. Potrivit familiei, acesta din tinerețe muncea peste hotare în Federația Rusă.

Rudele acestuia consideră că se dorește mușamalizarea cazului. Totodată, acestea ne-au comunicat că persoanele care l-ar fi bătut pe Igor Bârcă, dar și pe fratele acestuia, Veaceslav, ar fi persoane care au tangență cu oameni din conducerea statului, Sadova fiind localitatea de baștină a președintelui Igor Dodon. Cristina Mihalache, fiica bărbatului decedat ne-a povestit, în detalii, ce s-a întâmplat în ziua în care tatăl său a fost ucis în bătaie.

„Tatăl meu cu fratele acestuia au servit în acea zi un pic de alcool. Din câte cunosc, la un moment dat, aceștia și-au adus aminte de un conflict din tinerețe pe care l-au avut cu un consătean cu mai mulți ani în urmă. Această persoană, Petru Orbu, are influență în acest sat și este înconjurat de asemenea de mai multe persoane cu influență. La un moment dat, fratele mai mic al tatălui meu a mers la acest Petru Orbu pentru a discuta cu el despre acel conflict. Nu știu dacă a reușit despre ceva să vorbească sau deodată au început să-l bată. În casă la acest bărbat erau mai multe persoane, prieteni de-a lui. Erau vreo șase persoane care îl băteau. Îl băteau cu bâtele, săreau pe pieptul lui. A fost bătut crunt, până și-a pierdut cunoștința.

Tatăl meu a mers să vadă ce e cu fratele lui. Între timp, până fratele tatălui și-a revenit, tatăl meu era jos, plin de sânge. Oamenii din sat ne-au spus că au văzut cum lângă casa acestora au trecut mai multe mașini, iar vreo 15 oameni băteau un bărbat cu hârlețe și cu bâte. Tatăl meu a fost tare bătut. Acesta a fost bătut în drum, la poartă, nici nu a reușit să intre în ogradă. S-ar fi putut trece peste acest conflict din moment ce persoanele care l-au bătut pe tatăl meu și pe fratele acestuia au văzut că aceștia erau sub influența alcoolului”, povestește Cristina Mihalache, fiica bărbatului decedat.

Igor Bârcă – bărbatul decedat și fiica sa, Cristina

Continuarea o citiți pe ZdG.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.