Acasă Comunicate de presă Consilier municipal socialist vizat într-un denunț la PA. Cine este și ce...

Consilier municipal socialist vizat într-un denunț la PA. Cine este și ce i se incriminează

0

Valeri Klimenko și Serghei Burgudji, care sunt consilieri ai Partidului „Șor” în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), susțin că au depus, miercuri, 29 iulie, un denunț la Procuratura Anticorupție prin care cer începerea urmării penale pe numele lui Vasile Chirtoca, consilier socialist. Potrivit denunțtorilor, Chirtoca ar fi comis o escrocherie în proporții deosebit de mari care a prejudiciat proprietatea municipală.

Potrivit unui comunicat emis de reprezentanții Partidului Șor, denunțul se referă la înstrăinarea unui teren public de 1,86 hectare, o parte dintre care (0,86 hectare), prin diverse scheme, a ajuns în proprietatea unei companii a lui Vasili Chirtoca. Burgudji și Klimenco menționează în denunț că, prin scheme, 0,84 de hectare din 1,86 de hectare de teren procurate de SA „Taxi-Service” de la Primăria Chișinău au ajuns fraudulos în proprietatea exclusivă a S.A. „DAAC Hermes”, unde unul dintre beneficiarii efectivi este consilierul municipal Vasili Chirtoca.

„Anume el a obținut în proprietate terenul cu suprafața de 0,8417 hectare, fiindu-i cauzat CMC un prejudiciu estimat la peste 5 mil. de lei”, menționează în denunț cei doi consilieri. Ei califică faptele alesului local ca fiind „escrocherie în proporții deosebit de mari”.

Anterior, consilierul Valeri Klimenco a cerut crearea unui grup de lucru în CMC care să investigheze schema dubioasă cu scopul de a fi întoarse bugetului municipal prejudiciile. Majoritatea socialistă, din care face parte și Vasili Chirtoca, a respins propunerea. De asemenea, la începutul lunii iunie, Klimenco a cerut demiterea lui Chirtoca din funcția de președinte al Comisiei pentru construcții, arhitectură și relații funciare pentru comiterea unor abuzuri și activitate ineficientă. Deși inițiativa a fost susținută de 18 aleși locali, majoritatea PSRM din CMC a respins-o, se mai arată în nota emisă de cei de la Partidul Șor.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.