Acasă Uncategorized Protest violent în Sri-Lanka. Oamenii au incendiat tot ce le-a stat în...

Protest violent în Sri-Lanka. Oamenii au incendiat tot ce le-a stat în cale

0

Un protest violent a izbucnit în Sri Lanka din cauza crizei economice. Oamenii au incendiat tot ce le-a stat în cale şi s-au încăierat cu poliţiştii. Totul s-a întâmplat în faţa reşedinţei preşedintelui ţării.

Protestatarii spun că mor de foame şi că nu sunt sprijiniți de autorităţi.

Sri Lanka se confruntă cu cea mai mare criză economică din ultimele decenii. Guvernul a rămas fără fondurile necesare pentru a plăti importurile de combustibili din cauza lipsei rezervelor de valută.

Ca urmare, s-a decis stingerea luminilor stradale pentru a face economie de electricitate. Totodată, în ţară sunt înregistrate pene de curent care pot dura şi câte 13 ore.

Autorităţile spun că problemele legate de electricitate se agravează din cauza caniculei şi a secetei care a provocat reducerea semnificativă a nivelului apei din rezervoarele centralelor hidroelectrice. Situaţia s-ar putea îmbunătăţi abia în luna mai, atunci când ar trebui să înceapă sezonul ploios. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.