Acasă Politic Reniță despre întâlnirea lui Dodon și liderul separatist de la Tiraspol:...

Reniță despre întâlnirea lui Dodon și liderul separatist de la Tiraspol: ”Dodon s-a asigurat cu vreo câteva zeci de mii de alegători la alegerile prezidențiale din toamnă. Oare de care alte probe certe mai are nevoie Procurorul General Alexandru Stoianoglo”

0

Deputatul Iurie Reniță a venit cu o reacție în urma întâlnirii pe care a avuto Președintele Igor Dodon și liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Politicianul s-a arătat nedumerit de faptul că Dodon l-a numit pe Krasnoselski ”Președinte al Transnistriei” și totodă adresează niște întrebări, făcând aluzie la integritatea conducerii Procuraturii Generale.

După ce l-a întâmpinat cu pocloane la Condrița pe „gheneralul” rus Krasnoselskii, după ce l-a asigurat de toate onorurile pe „президент приднестровия” („președinte al transnistriei”), profanând memoria și umilind (pentru a câta oară!) bravii noștri combatanți, care în ’92 și-au sacrificat viața pentru integritatea teritorială a Republicii Moldova, „kuliokarul” de Dodon s-a asigurat cu vreo câteva zeci de mii de alegători la alegerile prezidențiale din toamnă.
Chestia cu posturile de control separatiste de pandemie a fost o făcătură ordinară, elaborată la Moscova și perfect realizată la noi în ajunul alegerilor. Dodon a apelat din nou la serviciile secrete rusești ca să-și confirme calitatea incontestabilă de colaborator docil al acestora, argumentele cele mai convingătoare fiind rapoartele pe care el le scria lui Putin la indicația acelorași servicii, scrie Reniță.

Apre final, deputatul adresează câteva întrebări în legătura cu lipsa acțiunilor întreprinse de Procuratura Generală, ce ține de acest subiect.


Oare de care alte probe certe mai are nevoie Procurorul General Alexandru Stoianoglo ca să revină la tragerea lui Dodon la răspundere penală pentru trădare de patrie?
Oare chiar n-au fost suficiente probele din secvențele video anterior făcute public, în care petrecărețul de la Condrița și Holercani se lăuda cu text deschis că s-a aflat intr-o „спецзадание” (misiune specială) a serviciilor secrete rusești?
Sau poate nu doar Dodon s-a aflat și se mai află în „misiune specială”, ci și cei care astăzi ar trebui să-l pună la dubă? a concis deputatul Iurie Reniță.

SafeNews.md amintește Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon ieri, 28 iulie, la Condriţa pe liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Cei doi au făcut declaraţii de presă iar Dodon l-a numit pe Krasnoselschi preşedinte al Transnistriei. Cel mai important subiect pe agenda zilei a fost eliminarea de către Tiraspol a posturilor ilegale de control instalate ilegal. Acestea nu se desfiinţează până când situaţia epidemiologică nu se va schimba. Numărul lor va fi însă redus.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.