Acasă Politic Avocat rus, despre dosarul împotriva lui Usatîi: Are motive politice

Avocat rus, despre dosarul împotriva lui Usatîi: Are motive politice

0

Dosarul penal împotriva politicianului şi omului de afaceri moldovean Renato Usatîi „a fost pornit ilegal şi are motive politice”, susţine avocatul său, Murad Musaev.

Potrivit agenţiei Infotag, el a menţionat la postul de radio „Eho Moskvî” că „ancheta a creat artificial condiţiile pentru anunţarea lui Usatîi în căutare federală şi apoi internaţională, deoarece acuzaţiile au fost aduse în perioada când traficul aerian între Rusia şi Moldova a fost suspendat din cauza coronavirusului”.

„Anchetatorul pe dosarul lui Usatîi a considerat că neprezentarea sa a fost un motiv suficient pentru a-l anunţa pe omul de afaceri în căutare. Evident, acest lucru se face pentru ca Renato Usatii să înceteze să mai existe ca politician, iar participarea sa la alegerile prezidenţiale din Moldova să fie împiedicată”, a spus avocatul.

El speră că Interpol va oferi o evaluare juridică corectă situaţiei, iar Usatîi „nu va avea probleme în afara Rusiei”.

La sfârşitul săptămânii trecute, Judecătoria raională Tveri din Moscova a luat o decizie privind arestarea în absenţă a liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Însă avocatul Musaev, care reprezintă interesele lui Usatîi la Moscova, a cerut ca clientul său să nu fie arestat, căci acesta este „gata să participe la acţiunile de anchetă”.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.