Acasă Istorii din spatele culisei REACȚII în urma refuzului Interpol de a-l anunța în căutare pe Plahotniuc:...

REACȚII în urma refuzului Interpol de a-l anunța în căutare pe Plahotniuc: ”Igor Dodon nu-l vrea pe Plahotniuc în țară. Se teme că fostul lider PDM ar putea scrie depoziții”

0

Expertul WatchDog, Valeriu Pașa a comentat pe o rețea de socializare anunțul că Interpol a refuzat cererea autorităților din Moldova prin care să-l anunțe în căutare pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Potrivit expertului, refuzul celor de la Interpol ar conveni perfect Președintelui Igor Dodon, care s-ar teme de o eventuală revenire a lui Vlad Plahotniuc în țară.

Valeriu Pașa susține că Igor Dodon intenționat nu l-ar fi revocat pe reprezentantul Republicii Moldova din structurile Interpol, înaintat încă de pe timpul când guvernarea era deținută de Partidul Democrat condus de Vlad Plahotniuc. Astfel, Vitalie Pîrlog, numit de expert „omul lui Plaha” ar avea posibilitatea de a influența examinarea cererilor venite la Interpol din partea autorităților moldovenești.

Ceea ce l-ar determina pe Igor Dodon să recurgă la aceste căi, ar fi de fapt frica ca fostul lider PD să nu facă denunțuri pe numele Președintelui, insinuează Valeriu Pașa.

„Poți să te uiți veșnic la trei lucruri – cum curge apa, cum arde focul și cum oamenii lui Dodon se lamentează că Plaha are omul său la Interpol. E vorba de Vitalie Pîrlog, promovat la Interpol la propunerea Poliției moldovenești. El a ajuns pe funcții mari – șef pe Comisia de dosare. Suficient încât să îi asigure lui Plahotniuc că nu va ajunge să fie în urmărire internațională. Știți câte eforturi a depus Republica Moldova ca să îl recheme pe acest Pîrlog? Zero! Dodon să nu fi știut că așa va fi? Să o creadă proștii. Nu, nu, nu – nu cumva să credeți că asta e un ”dogovorneak” și că Dodon va face orice poate ca Plahotniuc să nu ajungă pe banca acuzaților în Moldova. Ce cu voi? Oare să se teamă cumva ”curjaosul” prezident de depozițiile care le poate oferi Plahotniuc? Asta vouă vi se năzare! Asta Dodon s-a luat cu șahul și a uitat să-i zică lui cumătru-so Voicu să depună niște demersuri pentru revocarea lui Pîrlog.” scrie Valeriu Pașa pe facebook.

Cu o reacție în acest sens au venit și deputații din opoziție.

Cui încă nu este clar că Dodon nu dorește întoarcerea lui Plahotniuc în cătușe ?
În cadrul unui proces judeciar public toata țara o să cunoască din câte genți și culioace cu bani murdari a apărut politiceanul Igor Dodon, a scris deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari

Menționăm că Procuratura Generală a fost informată ieri, 23 iulie 2020, despre decizia Comisiei de Control a Fișierelor a Secretariatului General al OIPC Interpol prin care a refuzat includerea fostului lider PDM, Vladimir Plahotniuc, în lista persoanelor anunțate în căutare internațională și a decis radierea datelor acestuia din bazele de date ale Organizației.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.