Acasă Social Meteorologii prognozează pentru acest weekend maxime termice de până la +32 de...

Meteorologii prognozează pentru acest weekend maxime termice de până la +32 de grade Celsius

0

Vreme frumoasă și însorită ne așteaptă în următoarele zile.

Meteorologii prognozează pentru acest weekend maxime termice de până la +32 de grade Celsius.

În raioanele de nord, valorile termice vor arăta +15… +18 grade, la noapte, și +23… +30 de grade, ziua. 

În zona centrală și în Capitală se așteaptă, la noapte, +16… +19 grade, iar ziua +25… +31 de grade.

În partea de sud a țării va fi cel mai cald. Noaptea temperaturile vor ajunge până la +17… +20 grade, iar ziua până la +26… +32 de grade.

Totodată, specialiștii anunță pentru ziua de luni, 27 iulie, temperaturi de +35 de grade în sudul țării. Menționăm că, deocamdată, în această vară în R. Moldova n-au fost înregistrate așa temperaturi, iar +35 de grade va reprezenta un record de la începutul acest an.

Potrivit meteorologilor, cel mai dogoritor iulie, de când se fac măsurători, a fost în anul 2012, când în Fălești au fost înregistrate 17 zile cu temperaturi de 35 de grade Celsius și mai mult.

Iulie ne-a pârjolit și în 2007, când în Camenca au fost 41,5 grade. Tot în 2007, în Leova, a fost înregistrată cea mai mare temperatură la suprafața solului: 74 de grade.

Au fost și ani când în luna iulie a fost frig ca iarna. În 1976, la Briceni, minima termică a fost de 5,5 grade.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.