Acasă Extern OMS: Șansa de a încheia pandemia anul acesta riscă să fie irosită

OMS: Șansa de a încheia pandemia anul acesta riscă să fie irosită

0
epa06747281 Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general of the World Health Organization (WHO), attends a press conference at the European headquarters of the United Nations in Geneva, Switzerland, 18 May 2018. The WHO Director-General answered questions ahead of the World Health Assembly and following the meeting of an International Health Regulations Emergency Committee on Ebola in the Democratic Republic of the Congo. EPA-EFE/VALENTIN FLAURAUD

Posibilitatea ca pandemia COVID-19 să fie pusă sub control până la sfârșitul acestui an există, dar lumea ”riscă tot mai mult să o irosească” din cauza percepției greșite date de cazurile ușoare de boală și a ratei reduse a vaccinării în multe țări care creează condiții favorabile apariției unor noi variante ale coronavirusului.

Despre asta a avertizat luni directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, potrivit agenției EFE, transmite SafeNews.md cu referire la agerpres.ro.

Numărul ridicat de cazuri ușoare de boală în țările cu rate ridicate de vaccinare ”impulsionează ideea falsă că pandemia s-a terminat”, a atenționat Tedros la o reuniune internațională pe tema COVID-19.

Acestei idei i se adaugă situații foarte diferite în țări unde nivelurile vaccinării și testării sunt încă foarte joase, ”ceea ce creează condiții ideale pentru apariția unor noi variante ale coronavirusului”, a explicat el.

Tedros a amintit în acest context că 116 țări riscă să nu atingă obiectivul global de vaccinare anti-COVID-19 a 70% din populație până la jumătatea anului în curs. 

El a cerut comunității internaționale, în special statelor dezvoltate, să doneze anul acesta 16 miliarde de dolari pentru ”Acceleratorul ACT”, programul prin care OMS și alte organizații susțin distribuirea de vaccinuri, tratamente, teste și alte instrumente împotriva COVID-19.

Directorul general al OMS a cerut și măsuri pentru ca țările în dezvoltare să beneficieze mai mult de vaccinurile ARN mesager (precum Pfizer și Moderna), care s-au dovedit în mod special eficiente în combaterea COVID-19.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.