Acasă Politic VIDEO// „Dodon pleacă cu scandaluri”. PRO MOLDOVA acuză guvernarea de presiuni și...

VIDEO// „Dodon pleacă cu scandaluri”. PRO MOLDOVA acuză guvernarea de presiuni și intimidări

1

Campania lansată de partidul „PRO MOLDOVA” împotriva „ilegalităților și abuzurilor comise de președintele Republicii Moldova” a adunat peste 11 mii de semnături într-o singură săptămână. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, campania „DODON PLEACĂ” arată cât de mare este nemulțumirea oamenilor de ce se întâmplă în țară și faptul că actualul președinte „a discreditat instituțiile statului, și-a asumat abuziv și neconstituțional gestionarea treburilor publice și s-a poziționat, împreună cu tovarășii săi, deasupra legii”. 

Moldovenii nu acceptă să muncească pentru bunăstarea lui Dodon și nu vor să fie persecutați pentru opinii diferite. Suntem un neam de oameni liberi și ar fi fost bine dacă, înainte de a încerca să sechestreze țara, acest lider socialist ar fi învățat puțin istoria”, a declarat Andrian Candu, președintele PRO MOLDOVA.

Totodată, Candu a atenționat asupra presiunii și intimidărilor la care sunt supuși voluntarii PRO MOLDOVA din partea activiștilor socialiști. În Bălți, Soroca, Dondușeni, Briceni consilierii locali din partea PSRM au venit la corturi, au distrus materialele informative și chiar au agresat voluntarii. Un asemenea caz a avut loc în orașul Briceni, unde circa 15 consilieri raionali și orășenești, în frunte cu Eugen Condrațchi, consilier raional, și Dorin Pavaloi, vicepreședinte de raion, au îngrădit drepturile oamenilor la libera exprimare și libera întrunire.

Aceștia au înconjurat cortul instalat în orașul Briceni, împiedicând astfel voluntarii să desfășoare activitatea, iar cetățenii – să semneze ca Dodon să plece. Incidentul a durat câteva ore. La chemarea voluntarilor PRO MOLDOVA, poliția nu a făcut decât un proces de constatare a faptelor”, se menționează în comunicatul de presă. 

În acest sens, „Pro Moldova” cere respectarea dreptului la libera întrunire și libera exprimare, atenționând că dacă asemenea agresiuni se produc în plină zi în afara campaniei electorale, atunci este greu de imaginat cotele abuzurilor planificate de guvernare pentru această toamnă.

sursă: deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.