Acasă Comunicate de presă Șofer condamnat la 4 ani de pușcărie. A tamponat mortal un pieton

Șofer condamnat la 4 ani de pușcărie. A tamponat mortal un pieton

0

Un șofer de 36 de ani care a provocat un accident cumplit acum 3 ani, și-a aflat sentința. Potrivit Procuraturii, acesta își va petrece următorii 4 ani în închisoare.

De asemenea, acesta a fost privat de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de 3 ani şi obligat să achite succesorului părții vătămate un prejudiciu moral şi material de 131.000 de lei.

Tragedia s-a produs în seara zilei de 1 august 2017, la intersecția străzii Miron Costin cu bulevardul Moscova din Capitală. 

Deplasându-se la volanul unui BMW, acesta a forțat culoarea galbenă a semaforului, iar pentru a evita coeziunea cu un alt automobil, a intrat din plin pe trotuarul cu mai mulți pietoni, tamponând-o violent pe o femeie. În rezultatul traumatismelor incompatibile cu viața, victima a decedat, peste o săptămână, la spital, fără a-și mai reveni din comă.

Femeia avea 65 de ani şi după ce își încheiase ziua de muncă se îndrepta spre spital, pentru a-și vizita soțul care suferea de o boală incurabilă, ea fiind unicul sprijin moral și material al bărbatului.

La începutul acestui an, Judecătoria Chișinău, sediul Râșcani l-a recunoscut pe șoferul, în vârstă de 36 de ani, vinovat de „încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, soldată cu decesul unei persoane”, condamnându-l, însă, la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Nefiind de acord cu această sentință, procurorii au contestat-o, insistând pe condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.