Acasă Politic VIDEO// Slusari, către Chicu: Nu fiți țapul ispășitor al lui Dodon. Plecați!

VIDEO// Slusari, către Chicu: Nu fiți țapul ispășitor al lui Dodon. Plecați!

0

După ce premierul Ion Chicu a declarat în cadrul unui interviu la un post TV că-și dă demisia dacă ședința de azi nu va avea cvorum, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, îl roagă să se țină de cuvânt.

Platforma DA este gata să conducă noul Guvern după demisia lui Chicu. O declarație în acest sens a fost făcută de către deputatul PPDA, Alexandru Slusari.

„Actul de asumare a răspunderii a fost o decizie unilaterală a lui Dodon, nici măcar a lui Chicu. Mizele acestuia erau următoarele:

1. În cazul în care va enerva foarte tare opoziția cu această ilegalitate, aceasta va fi provocată să înainteze moțiunea de cenzură, Dodon manipulând ulterior că opoziția a dat jos guvernul pentru că nu dorește creștere de pensii, salarii etc.

2. În cazul în care opoziția asigura cvorumul, această asumare trebuia să lucreze strict în interesele lui electorale – doar Dodon este salvatorul națiunii și nu Parlamentul sau măcar Guvernul – și, pe de altă parte, ar fi fost evitate întrebări neplăcute privind acest proiect de rectificare a bugetului (de ce majorările pentru medici sunt planificate tocmai de la 1 septembrie, banii fiind primiți în octombrie, tocmai înainte de alegerile prezidențiale; cum se face majorarea – nu este deloc clar ce e cu acele 30%; cum acoperim deficitul bugetar dacă creditul rusesc este incert, iar tranșele de asistență de la UE sunt puse sub semnul întrebării etc.)

Dodon este gata să dea foc la țară, doar să obțină al doilea mandat! Chicu s-a plâns ieri că dacă continuă blocajul, își va da demisia, în speranța că deputații, totuși, vor reveni în plen. Dle. Chicu, dacă ați spus acest lucru, răspundeți pentru cuvintele și promisiunile dvs. – dați-vă demisia, nu fiți țapul ispășitor al lui Dodon. Fiți bun și plecați!

Alt guvern fără scopuri electorale se va ocupa mai bine de siguranța antreprenorilor, cetățenilor, va organiza alegerile următoare etc. Altfel, nu sunteți decât un „șantajist” jalnic!

Platforma DA își va asuma guvernarea, așa cum am spus nu o singură dată!”, a declarat Alexandru Slusari.

La ședința de astăzi a Parlamentului s-au prezentat doar deputații Partidului Socialiștilor și cei ai Partidului Democrat.

știri.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.