Acasă Politic Pro Moldova cere PG și instituțiilor europene să investigheze cazul Gațcan: „Considerăm...

Pro Moldova cere PG și instituțiilor europene să investigheze cazul Gațcan: „Considerăm inadmisibil ca un ales al poporului să fie sechestrat”

0

Partidul Pro Moldova a înregistrat în Parlament o declarație politică cu privire la împiedicarea prin presiune a exercitării mandatului de deputat. Potrivit autorilor declarației, cazul Gațcan a adus grave prejudicii instituției Parlamentului și parlamentarismului. Liderul formațiunii, Andrian Candu a declarat că acceptarea acestui abuz înseamnă acceptarea de a trăi cu frică, scrie agora.md.

„Parlamentul solicită de urgență Procuraturii Generale să examineze acest caz și să îi pedepsească pe cei vinovați. Parlamentul cere constituirea unei comisii de anchetă pe acest caz. De asemenea, solicită Consiliului Europei să delege o comisie reprezentativă pentru a investiga situația creată. Facem apel către partenerii de dezvoltare să suspenda orice dialog cu actuala putere până la clarificarea situației”, a spus Candu.

Procuratura Generală anunță că a recepționat, ieri, plângerea deputatului Ștefan Gațcan privind pretinsele presiuni și intimidări din partea anumitor persoane pentru a-l determina să renunțe la mandat. În baza plângerii deputatul

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.