Acasă Politic Dodon: Gațcan împreună cu familia a părăsit R. Moldova. Mi-a cerut paza

Dodon: Gațcan împreună cu familia a părăsit R. Moldova. Mi-a cerut paza

0

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, susține că deputatul Ștefan Gațcan, împreună cu familia sa, a părăsit miercuri, 2 iulie, R. Moldova. Dodon spune că Gațcan i-a cerut protecție și ca agenții Serviciului Protecție și Pază de Stat l-au însoțit pe acesta până la ieșirea din țară, transmite SafeNews.md cu referire la zdg.md

Declarațiile au fost făcute de către șeful statului în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”.

„Unde este domnul Gațcan și ce a fost câteva zile în urmă? Eu știu că a fost o discuție la fracțiunea noastră. Dânsul a venit la fracțiune așa cum a convenit cu colegii mei din PSRM și a depus cererea de părăsire a Parlamentului Republicii Moldova. Dat fiind faptul că dânsul a spus colegilor că sunt riscuri asupra sănătății dumnealui, președintele fracțiunii PSRM s-a adresat cu o cerere președintelui țării, adică mie, să asigurăm pază de Stat dumnealui, pentru că avea frică pentru viața sa, de cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă ca să scrie cererea probabil, nu știu, el se temea și i-am dat pază de Stat. Sunt gata ca oricărui alt deputat să ofer pază, care este amenințat de cineva poate să se adreseze și noi să evaluăm și o să luăm o decizie.

Dumnealui a solicitat pază de stat, i-am spus pe când și pe cât timp îți trebuie, poftim, dar avut nevoie de pază de Stat doar până la frontieră. Din câte cunosc eu, din câte m-au informat colegii, Serviciul Protecție și Pază de Stat, care a fost lângă el, ne-a comunicat că dumnealui a spus că vrea suport până la ieșirea din țară. A ieșit din țară, dar nu pot să vă spun în ce direcție pentru că noi nu cunoaștem și a spus că mai mult de pază de Stat nu are nevoie. Împreună cu soția și copiii a plecat omul din țară, aceasta este decizia dumnealui, să depună cerere să lase mandatul și să plece din țară.

Aberațiile care ieri s-au început, bandiții aceștia de-a lui Șor și Candu, sunt foarte interesante, mi-am adus aminte când Plahotniuc aruncat cu curcani deasupra gardului de la Președinție. Fix așa, dacă cineva credea că Șor și Candu, nu sunt împreună, iată, i-ați văzut pe toți împreună cum au ieșit la protest în fața Președinției”, a declarat Dodon.

zdg.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.