Acasă Social Alte 252 cazuri noi de infectare cu COVID-19 şi 9 decese, înregistrate...

Alte 252 cazuri noi de infectare cu COVID-19 şi 9 decese, înregistrate în R. Moldova

0

Alte 252 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate astăzi în Republica Moldova, dintre care 7 în regiunea transnistreană. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri sunt de import (Italia, Marea Britanie, Federaţia Rusă, România).Bilanţul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 17 150 cazuri.

Total teste efectuate în această zi – 1859, dintre care primar – 1398 şi repetat – 461.

Din numărul total de cazuri din această zi, 20 sunt lucrători medicali: medici – 5, asistenţi medicali – 9, felceri – 4, personal auxiliar – 2.

Până la ziua de azi, 9846 persoane au fost tratate de COVID-19.

Totodată, informăm despre înregistrarea altor decese provocate de COVID-19:

Deces 552: Bărbat de 90 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Dispensarul Republican de Narcologie, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 iulie. Comorbidităţi: diabet zaharat tip 2, encefalopolineuropatie.

Deces 553: Bărbat de 60 ani, din mun. Chişinău, transferat de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 1 iulie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie hipertensivă, angină pectorală de efort CF II.

Deces 554: Femeie de 81 ani, din mun. Chişinău, transferată de la Centrul COVID-19, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 18 iunie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

Deces 555: Bărbat de 62 ani, din mun. Chişinău, internat la SCM „Sfântul Arhanghel Mihail”, pe 20 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, diabet zaharat tip 2, nefropatie diabetică, cardiopatie hipertensivă.

Deces 556: Bărbat de 78 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 8 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II-III, boală oncologică.

Deces 557: Femeie de 56 ani, din UTA Găgăuzia, transferată de la IMSP SR Comrat, la Institutul de Medicină Urgentă, pe 16 iunie. Comorbidităţi: angină pectorală de efort CF III, hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă.

Deces 558: Femeie de 32 ani, din r-nul Ocniţa, transferată de la Spitalul Clinic Republican, la Spitalul Clinic Bălţi, pe 23 iunie. Comrorbidităţi: pielonefrită cronică bilaterală, hipertensiune arterială gr. III.

Deces 559: Bărbat de 46 ani, din r-nul Taraclia, internat la IMSP SR Taraclia, pe 20 iunie. Comorbidităţi: ciroză hepatică.

Deces 560: Femeie de 70 ani, din UTA Găgăuzia, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 23 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, fibrilaţie atrială cronică.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.