Acasă Social Sondaj// Peste 75% din moldoveni cred că Moldova nu e condusă democratic

Sondaj// Peste 75% din moldoveni cred că Moldova nu e condusă democratic

0

Peste 75% din cetăţenii Moldovei consideră că ţara nu este condusă după voinţa poporului şi doar 14,5% consideră invers. Despre aceasta arată datele sondajului „Barometrul opiniei publice”.

Potrivit Infotag, în opinia a 72,9% dintre respondenţi, ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 13,5% cred că se îndreptă spre o direcţie corectă. Ceilalţi nu ştiu sau nu au răspuns la această întrebare.

Totodată, 63,7% dintre participanţii la sondaj nu cred că în Moldova pot fi organizate alegeri libere şi corecte.

În acelaşi timp, 53,1% sunt siguri că situaţia în lume, la fel, nu se schimbă în bine, iar 23,9% – dimpotrivă.

La întrebarea „cine conduce cu adevărat ţara”, 26,2% sunt convinşi că Preşedintele, 21,6% – Parlamentul, 4% – prim-ministrul.

Alţi 10,3% consideră că ţara este condusă de „cercuri de interese” din ţară, iar 14,6% – de persoane interesate din străinătate. 21,5% nu ştiu ce să răspundă la această întrebare.

Sondajul a fost realizat în perioada 13-23 iunie pe un eşantion de 1200 de persoane cu vârsta peste 18 ani. Marja de eroare este de 2,9%.

infotag.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.