Acasă Politic ULTIMA ORĂ! Demisia lui Șefan Gațcan a fost aprobată de Comisia juridică,...

ULTIMA ORĂ! Demisia lui Șefan Gațcan a fost aprobată de Comisia juridică, numiri şi imunităţi a Parlamentului

0

Comisia juridică, numiri şi imunităţi a adoptat proiectul de hotărâre privind demisia deputatului Ștefan Gațcan, informația a fost confirmată pentru tv8 de către deputatul PSRM Grigore Novac. Potrivit lui, proiectul a fost votat cu cinci voturi pro, scrie tv8.md

Ștefan Gațcan a devenit deputat în luna martie anul curent, câștigând alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38 Hâncești (15 martie), unde a candidat din partea Partidului Socialiștilor.

În data de 30 iunie, Ștefan Gațcan a anunțat că se retrage din fracțiunea PSRM și se alătură grupului parlamentar Pro Moldova. Pe pagina sa de Facebook, deputatul a argumentat acţiunile sale prin faptul că luptele politice interminabile, gravele greșeli de management, deciziile neprofesioniste, lipsa de curaj și chiar admiterea de falsuri în gestionarea crizei COVID-19 ale echipei Partidului Socialiștilor l-au determinat să se detașeze de acest partid. La doar o zi, pe 1 iulie, deputatul PSRM, Corneliu Furculiță a publicat un comunicat prin care a informat că Ștefan Gațcan își depune mandatul de deputat. Tot acolo, se menționează că Ștefan Gațcan „rămâne parte a echipei PSRM”. Pro Moldova a acuzat că deputatul a fost sechestrat și intimidat de către PSRM. Socialiștii însă susțin că Gațcan a fost intimidat de Pro Moldova și au solicitat pază de stat pentru acesta. În prezent, nu se cunoaște locul aflării a lui Ștefan Gațcan.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.