Acasă Politic Deputat PAS: ”Trebie deschis dosar penal, dacă Gațcan a fost impus să...

Deputat PAS: ”Trebie deschis dosar penal, dacă Gațcan a fost impus să semneze cererea de depunere a mandatului”

0

După ce deputatul Ștefan Gațcan a anunțat decizia de a renunța la mandatul de deputat pentru a se dedica plenar medicinii. Reacțiile au început să apară pe rețelele de socializare. În acest sens, deputatul PA, Sergiu Litvinenco, menționează faptul că odată ce această cerere a fost semnată fiind supus presiunilor, pe seama acestui caz trebuie deschis un dosar penal.

„Socialiștii au prezentat un document în care aparent este o cerere a lui Gațcan prin care acesta ar renunța la mandat. În primul rând, nu este clar dacă acest document a fost scris chiar de Gațcan și dacă nu cumva a scris-o altcineva, iar Gațcan a fost impus/constrâns s-o semneze. Dacă e așa, atunci e caz penal. Oricum, mandatul de deputat încetează în momentul în care se adoptă hotărârea Parlamentului prin care se ia act de vacanța funcției (înainte de asta se elaborează un proiect de hotărâre a parlamentului și se aprobă un raport al Comisiei juridice). Până la adoptarea hotărârii Parlamentului în acest sens, Gațcan este deputat.”  a scris deputatul. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.