Acasă Politic VIDEO// „Urma să se discute moțiunea împotriva Vioricăi Dumbrăveanu”. Deputați: Socialiștii au...

VIDEO// „Urma să se discute moțiunea împotriva Vioricăi Dumbrăveanu”. Deputați: Socialiștii au blocat abuziv subiectul

0

Astăzi ar fi trebuit să aibă loc ședința Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, însă, a fost blocată. Anunțul a fost făcut de către deputatul fracțiunii Platforma Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, și deputatul Partiduk Acțiune și Solidaritate (PAS), Dan Perciun, transmite SafeNews.md cu referire la cotidianul.md.

Printre subiectele care urmau să fie abordate la ședința de astăzi, se numără și moțiunea simplă în politici de sănătate împotriva ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„În timp ce medicii se sufocă, când trebuie acțiuni rapide și concrete, socialiștii au blocat ședința Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie”, a declarat Vovc.

În opinia deputatului, ședința a fost „blocată deoarece trebuia să se discute moțiunea simplă împotriva ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”.

„Din moftul socialiștilor au fost blocate și alte proiecte sociale importante”, a conchis Vovc.

Și deputatul PAS, Dan Perciun, a precizat că astăzi urma să fie discutat votul de neîncredere pentru Viorica Dumbrăveanu. Acesta era primul subiect de pe ordinea de zi a Comisiei.

„Din această Comisie și Stefan Gațcan, care nu a fost prezent la ședință, înțeleg că continuă să fie intimidat. În locul său a venit un alt socialist”, a declarat Perciun.

Deputatul PAS a precizat că săptămâna trecută nu a fost organizată ședința Comisiei protecţie socială, sănătate şi familie, iar astăzi s-a încercat excluderea de pe ordinea de zi a subiectului privind moțiunea împotriva Vioricăi Dumbrăveanu, ceea ce este contrar legii.

„Viorica Dumbrăveanu a fost invitată astăzi la ședința Comisiei, dar nu s-a prezentat. Președintele Comisiei a încercat să propună ca să nu fie votată ordinea de zi. Socialiștii au făcut tot posibilul pentru ca acest subiect să dispară”, a precizat Dan Perciun.

Grupul parlamentar Pro Moldova a depus o moțiune simplă în politici de sănătate, împotriva ministrei Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Deputații o acuză de gestionare defectuoasă a crizei pandemice.

Totodată, Pro Moldova cere reevaluarea urgentă a politicilor în domeniul sănătății.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.