Acasă Politic VIDEO// Reniță cere PG să anuleze ordonanța prin care a clasat procesul...

VIDEO// Reniță cere PG să anuleze ordonanța prin care a clasat procesul penal privind imaginile de la sediul PDM cu Dodon

1

Deputatul Platforma DA, Iurie Reniță, spune că va contesta decizia Procuraturii de a clasa procesul penal intentat în baza denunțului său privind investigarea imaginilor video în care apare șeful statului, Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov. Într-o conferință de presă, Reniță a solicitat:

1. Anularea ordonanței al Procuraturii Anticorupției privind neînceperea urmăririi penale în cadrul procesului penal vizând înregistrarea discuției dintre Dodon și reprezentanții PDM ca fiind ilegal;
2. Pornirea unui procesu pe faptul coruperii pasive;
3. Informarea mea despre mersul anchetei;

În același timp, Reniță acuză procuratura și structurile sale specializate nu au reușit „să se debaraseze de influența nefastă a factorilor politici.

„Procuratura face jocul politic a lui Dodon și a PSRM. Ne-a suferit suficiente motive: Eliberarea lui Platon, a altor persoane implicate în acte ilegale. Este evident că speranța multor cetățeni că noul Procuror va fi echidistant, de lege … a fost deșartă. Stoianoglo având în spate PSRM, Dodon și PD se simte foarte bine și confortabil și le face jocul”, a declarat Reniță.

Procuratura Anticorupție anunță că a dispus neînceperea urmăririi penale în cadrul procesului penal pornit pe denunțurile lui Andrei Năstase și Iurie Reniță prin care cereau investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani. Motivul acestei decizii este că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

tv8.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

1 COMENTARIU

  1. Se vede cu ochil liber ca stoianoglo este a lui dodon.
    stoianoglo nu a investigat operatiunea „Kuliok” !
    furulita trebuie pus la perete si o sa spuna tot !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.