Acasă Extern FOTO // Cum a arătat prima nuntă regală din Rusia după 100...

FOTO // Cum a arătat prima nuntă regală din Rusia după 100 de ani. La ceremonia fastuoasă au participat 1.500 de invitați

0

Un descendent al dinastiei Romanov din Rusia s-a căsătorit la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul unei ceremonii fastuoase, aceasta fiind prima nuntă regală din țară de când revoluția bolșevică a răsturnat monarhia, cu un secol în urmă.

Marele Duce George Mihailovici Romanov s-a căsătorit cu logodnica sa italiancă, Rebecca Virginia Bettarini, la Catedrala Sf. Isaac din Sankt Petersburg, în fața a zeci de oaspeți regali, potrivit The Moscow Time, care citează presa în limba rusă.

,

Romanov a spus că a ales fosta capitală imperială pentru nuntă, pentru că a fost primul loc din Rusia unde familia s-a întors după prăbușirea sovietică.

„Este un oraș foarte drag familiei noastre”, a declarat ducele Romanov pentru Fontanka.ru, adăugând că Sankt Petersburg este „istoria Rusiei” și „istoria Casei Romanov”.

Ceremonia somptuoasă, care a fost ținută în rit ortodox rus, a inclus verighete Fabergé, vin sicilian și meniu de lux furnizat de magnatul în catering Yevgeny Prigozhin, care este supranumit „Bucătarul lui Putin”.

Bettarini, de 39 de ani, a purtat o rochie albă din satin creată de designerul Reem Acra, care a îmbrăcat celebrități precum Beyoncé, Madonna, Angelina Jolie și Melania Trump, și o tiară a lui Chaumet, bijutierul oficial al împărătesei Joséphine.

Printre cei 1.500 de invitați s-au numărat aproximativ 50 de membri ai familiilor regale din Belgia, Bulgaria, Spania și Italia. Pe lista de invitați s-au aflat și Sarah Fabergé și purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe din Rusia, Maria Zakharova.

Ceremonia de căsătorie a durat aproximativ două ore, doar o treime dintre oaspeți fiind invitați la recepția de la Muzeul Etnografic Rus.

George Romanov, în vârstă de 40 de ani, este un descendent al lui Alexandru al II-lea, fost împărat al Rusiei între 1855 și 1881. Ultimul țar, Nicolae al II-lea, a fost executat de bolșevici împreună cu familia sa, în iulie 1918. în orașul Ekaterinburg.

George Romanov s-a născut la Madrid, mama lui fiind marea ducesă Maria Romanova, iar tatăl prințul prusac Franz Wilhelm de Hohenzollern. El și-a petrecut cea mai mare parte a vieții în Spania și Franța și a vizitat Rusia pentru prima dată în 1992, împreună cu bunicul său Marele Duce Vladimir Kirillovici.

Mama lui este nepoata marelui duce Kirill Vladimirovich, văr primar al lui Nicolae al II-lea care a fugit din Rusia în timpul revoluției și s-a declarat împărat din exil.

George Romanov a lucrat în Parlamentul European și în Comisia Europeană și a fost consilier al directorului gigantului minier rus Norilsk Nickel. În prezent este implicat în proiecte caritabile și este stabilit în centrul Moscovei.

A cunoscut-o pe Bettarini la Bruxelles, în perioada în care a activat în Parlamentul European. Fiică a ambasadorului italian în Belgia, Bettarini a lucrat ca lobbyist, iar acum este directoarea Fundației Imperiale Ruse. Potrivit tradiției imperiale ruse, Bettarini s-a convertit la credința ortodoxă rusă anul trecut și a luat numele de Victoria Romanovna.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.