Acasă Social 400 de ostași vor participa la exerciţii militare cu soldații din SUA

400 de ostași vor participa la exerciţii militare cu soldații din SUA

0

Peste 400 de militari moldoveni vor participa la exerciţiile militare care se vor desfăşura pe teritoriul Republicii Moldova cu participarea militarilor şi echipamentului SUA.

Serviciul de presă al Ministerului Apărării a comunicat pentru Infotag că exerciţiul va avea loc în nordul Moldovei timp de o săptămână – între 9 şi 16 mai.

„Scopul exerciţiului este dezvoltarea abilităţilor şi creşterea nivelului de interacţiune între militarii participanţi, precum şi implementarea tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de pregătire individuală şi de instruire militară colectivă”, se menţionează în raport.

La exerciţiu vor participa militarii Brigăzii moldoveneşti de puşcaşi motorizaţi, ai Batalionului Forţelor Speciale Fulger al Armatei Naţionale, precum şi militarii Diviziei Aeropurtate din Statele Unite ale Americii. 

La exerciţiu vor participa echipamente ale Armatei Naţionale, precum şi două aeronave militare C-130 Hercules ale Comandamentului European şi African al SUA.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.