Acasă Social 32 de angajaţi de la substaţia AMU Râşcani confirmaţi cu COVID-19

32 de angajaţi de la substaţia AMU Râşcani confirmaţi cu COVID-19

0

Substaţia de Asistenţă Medicală Urgentă Râşcani şi-a sistat activitatea, fiind plasată în carantină. Până în prezent, 32 de angajaţi ai substaţiei au fost confirmaţi cu COVID-19. Informaţiile au fost prezentate de către directorul Centrului Naţional de Asistenţă Medicală Urgentă Prespitalicească, Boris Golovin, după şedinţa Punctului Naţional Focal.Boris Golovin a menţionat că primul caz de infectare a unui lucrător medical de la substaţia Râşcani, punctul AMU Cricova, s-a înregistrat pe 18 martie. Cazul a fost letal, iar ca urmare au fost întreprinse măsuri de izolare a contacţilor. Totodată, din 2 aprilie, a început testarea în masă a angajaţilor, iar ca urmare patru persoane au fost confirmate cu COVID-19, acestea fiind spitalizate.

Potrivit directorului, în pofida măsurilor întreprinse, au mai fost înregistrate cazuri sporadice de infectare. După constatarea unui climat psihologic tensionat în cadrul substaţiei Râşcani, s-a decis testarea în masă repetată, spune Boris Golovin. Ca urmare, au fost confirmate 32 de cazuri de COVID-19 asimptomatice. O persoană a fost spitalizată, iar celelalte se tratează la domiciliu.

Printre persoanele infectate sunt cinci medici, 12 asistenţi medicali, patru infirmieri, opt şoferi şi trei angajaţi din personalul auxiliar. În contextul, în care numărul de contactaţi este mare şi pentru a întrerupe lanţul de transmitere, s-a decis sistarea activităţii şi plasarea substaţiei în carantină pentru un termen de 14 zile.

Până pe 28 aprilie, în ţară u fost raportate 3 638 de cazuri de infecţie cu noul tip de Coronavirus şi 107 decese provocate de COVID-19. În total, au fost confirmate 932 de cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.