Acasă Social 16 localuri, documentate pentru că au găzduit petreceri după ora 22:00

16 localuri, documentate pentru că au găzduit petreceri după ora 22:00

0

16 localuri de agrement au fost documentate pentru că au desfășurat activitate după ora 22:00, în perioada 29-30 ianuarie curent, contrar prevederilor Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

Șase dintre aceste localuri sunt din capitală. Într-un local din Chișinău, administrația, timp de trei ore, a ținut închiși în interiorul clubului peste 100 de clienți.

Iurie Podarilov, șeful Inspectoratului General al Poliției, a spus, la o conferință de presă, că persoane din administrația celor 16 localuri documentate vor fi amendate. 

Iurie Podarilov nu a confirmat, dar nici nu a infirmat informațiile apărute în presă că printre cele peste 100 de persoane care s-au distrat într-un club ar fi fost judecători, procurori, ofițeri ai Centrului Național Anticorupție. 

Șeful IGP nu a precizat denumirea și nici adresa clubului de noapte, „pentru a nu prejudicia mersul anchetei”, dar a spus că acest local se afla demult în vizorul Poliției, pentru faptul că a încălcat deciziile CNESP de prevenire a răspândirii COVID-19.

Pentru asemenea încălcări, persoanei fizice i se aplică o amendă în valoare de la 300 la 500 de unități convenționale (15.000-25.000 de lei), iar persoanei juridice – de la 1.000 la 1.500 de unități convenționale (50.000-75.000 de lei). 

Dacă se vor constata infectări cu COVID-19 după petrecerile care au avut loc, pentru persoanele cu funcții de răspundere poate interveni pedeapsa penală.

În legătură cu parcul de distracții „OrheiLand”, șeful IGP a precizat că activitatea acestuia a fost sistată, conform aceleiași decizii a CNESP, pentru a nu admite infectarea copiilor cu COVID-19, chiar dacă Comisia Teritorială de Sănătate Publică din Orhei a emis o hotărâre care permite activitatea parcurilor de distracții. 

Un parc de distracții de la Bălți a activat timp de o oră, contrar prevederilor Hotărârii CNESP, dar și activitatea acestuia a fost ulterior sistată. În ambele cazuri au fost pornite procese contravenționale, a adăugat Iurie Podarilov.

La sfârșitul lunii ianuarie au fost înregistrate zilnic între 2.449 și 5.615 cazuri noi de infectare cu COVID-19, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.