Acasă Extern 16 copii au murit în primele patru zile de război în Ucraina

16 copii au murit în primele patru zile de război în Ucraina

0

În patru zile de la începerea războiului în Ucraina de către Federația Rusă 16 copii au murit. Informația a fost confirmată pentru un corespondent UNIAN de către ministrul Sănătății al țării vecine Viktor Liașko.

Vorbind despre munca medicilor în timpul războiului, Liașko a declarat că aceștia nu părăsesc locul de muncă, precum mulți cetățeni ucraineni au luat calea pribegiei din cauza conflictului armat.

„În a patra zi, majoritatea oamenilor nu părăsesc spitalele sau sălile de operație astăzi. Acestea sunt rezultatele a ceea ce face armata rusă, care nu poate fi numită armată”, a spus Liașko.

Ministrul a subliniat că „medicii, copiii, şcolile şi grădiniţele nu sunt împuşcaţi de armată, ci de teroriști”.

Amintim că, la 25 februarie, un orfelinat cu 50 de copii a ajuns sub focuri de artilerie în Vorzel, regiunea Kiev.

Potrivit procurorului general al Ucrainei, Irina Venediktova, în timpul ostilităților, militarii ruși au permis ca epavele sistemelor de incendiu „Hail” să lovească unul dintre incintele orfelinatului din Vorzel.

Ulterior s-a aflat că trei persoane au fost ucise și 17 copii au fost răniți în bombardarea unei grădinițe din Okhtirka, regiunea Sumi. Trei copii sunt în stare gravă.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.