Acasă Social 15 ucraineni au încercat să intre în R. Moldova cu teste negative...

15 ucraineni au încercat să intre în R. Moldova cu teste negative la COVID-19 falsificate

48
0
ads

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere Criva – Mamaliga au extins verificările asupra a 15 pasageri a unui microbuz de rută. Călătorii, toți cetățeni ai Ucrainei sunt nevoiți să respecte regimul de autoizolare după ce testele PCR Covid-19 prezentate s-au identificat a fi falsificate.

Incidentul a fost înregistrat ieri, 20 iulie curent pe direcția intrare în țară, când la linia de control s-a apropiat un mijloc de transport de model Mercedes Sprinter. Pe lângă conducătorul auto, în microbuz se aflau 15 cetățeni ucraineni. După identificarea persoanelor, angajatul instituției de frontieră a solicitat celor care nu-și doresc să fie plasați în autoizolare să prezinte un document ce le-ar permite exonerarea de la acest fapt. 

Astfel, fiecare pasager a prezentat câte un test PCR Covid – 19 cu rezultatul negativ. În urma examinării cu tehnica din dotare, toate testele au fost identificate cu semne de falsificare și anume: lipsa elementelor de protecție a hârtiei, iar în urma scanării codului QR nu se afișau datele oficiale a laboratorului medical care le-ar fi eliberat. Contactați, reprezentanții centrului medical din Ucraina au infirmat că ar fi emis astfel de teste. Mai mult, au menționat ei, blancul nu coincide cu cel original.

Cetățenilor ucraineni li s-a autorizat intrarea în Republica Moldova nu înainte de a completa fișa epidimiologică și de a semna declarația pe propria răspundere privind respectarea regimul de autoizolare. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here