Acasă Social 13 pacienți cu COVID-19, în stare gravă. Ministra Sănătății anunță că vor...

13 pacienți cu COVID-19, în stare gravă. Ministra Sănătății anunță că vor mai fi activate și alte spitale raionale

0

La dimineața zilei de duminică, în R. Moldova rămân înregistrate 231 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Printre ele, cazuri de import sunt 58, iar cele locale prevalează. Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a enumerat starea de sănătate a pacienților internați. 

„La moment avem 231 de cazuri înregistrate. Cazuri de import – 58, cazuri secundare locale – 173”, a comunicat ministra.

Potrivit ei, la Spitalul „Toma Ciorbă” sunt tratați 126 de pacienți, dintre care 91 au o stare de sănătate medie, iar 35 -satisfăcătoare.

La Spitalul de boli contagioase pentru copii sunt internați 14 copii și cinci maturi, cu stare de gravitate medie și satisfăcătoare.

La Spitalul Clinic Republican sunt 15 persoane, 13 – cu evoluție gravă și doi – cu stare medie.

La Spitalul Clinic Republica pentru Copii, „Emilian Coțaga” se află internată o mamă, în stare satisfăcătoare, iar la spitalul Ministerului Sănătății – 41 de persoane, în stare satisfăcătoare 

„Avem multe apeluri de la oameni. Mulțumesc echipajelor ambulanțelor care vin și consultă, dar și triază persoanele suspecte, referindu-le la spitale. Vor fi activate și alte spitale raionale, pentru că concentrarea din Chișinău e mare. Vom activa și spitalele municipale pentru adulți și copii”, a comunicat ministra.

Amintim că deocamdată MSMPS a activat trei spitale raionale, în plus la cele antrenate în lupta cu COVID-19 la Chișinău: Spitalul Raional Cahul, SCM Bălți și SR Comrat.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.