Acasă Social + 114 cazuri noi de COVID-19 în R.Moldova. Bilanțul celor infectați a...

+ 114 cazuri noi de COVID-19 în R.Moldova. Bilanțul celor infectați a ajuns la 2351

0

În ultimele 24 de ore au fost procesate 726 de probe pentru depistarea noului tip de coronavirus, 114 dintre care s-au dovedit a fi pozitive. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 2351, cazuri confirmate prin laborator – 2282 și cazuri cu diagnostic clinico epidemiologic – 69.

Astăzi au fost procesate 726 de probe. Ca rezultat, avem 114 cazuri pozitive. Un caz de import din Federația Rusă. 113 cazuri sunt cu statut de transmitere locală: Edineț – 40 de cazuri; Chișinău – 14; Bălți, Căușeni – 8; Orhei, Soroca, regiunea din stânga Nistrului – 5; Anenii Noi, Criuleni, Dondușeni, Ialoveni, Vulcănești – 3 cazuri; Cahul, Fălești, Florești, Glodeni – 2 cazuri; Dubăsari, Ocnița, Strășeni, Ștefan Vodă, Telenești – 1 caz”, a precizat Dumbrăveanu.

De asemenea, șefa de la Sănătate a declarat că toate instituțiile medicale vor activa în regim de „vigineță sporită” și vor acorda asistența necesară cetățenilor R.Moldova.

Până în prezent, autoritățile de la Chișinău au anunțat 57 de decese provocate de coronavirus.

După briefingul susținut de Viorica Dumbrăveanu, ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a venit cu unele precizări.

Astfel, din cele 135 de cazuri stabilite clinico-epidemiologic anterior, au fost testate de laborator 66 de persoane. Din persoanele testate, 39 sunt cu rezultat de laborator pozitiv, iar 27 sunt cu rezultat negativ și sunt excluși din cei cu diagnostic clinico -epidemiologic și rămân la supraveghere medicală.

 Au rămas de a fi testate alte 69 de persoane cu diagnostic clinico-epidemiologic. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.