Acasă Social 100 de aparate pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, donate de UE

100 de aparate pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, donate de UE

0

Uniunea Europeană (UE) şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) au mai donat, ieri, Moldovei un lot de echipamente medicale indispensabile pentru tratarea afecţiunilor respiratorii, inclusiv COVID-19. Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Sănătăţii, este vorba despre 100 de dispozitive BiPAP, în valoare de peste 444 de mii de euro.

Potrivit specialiştilor, BiPAP-urile reprezintă dispozitive de ventilaţie non-invazivă (BiPAP – Bi-level Positive Airway Pressure), care asigură livrarea oxigenului către pacienţi prin intermediul unei măşti de faţă şi, prin urmare, elimină necesitatea unei căi respiratorii endotraheale (intubării). 

BiPAP-urile contribuie la reducerea activităţii de respiraţie şi îmbunătăţirea schimbului de gaze. Aparatul este utilizat în îngrijirea pacienţilor cu boli respiratorii cronice şi cei cu COVID-19. 

Furnizarea acestor echipamente spitalelor din republică va creşte semnificativ capacităţile acestora în lupta împotriva coronavirusului.

„Uniunea Europeană este mereu alături de Republica Moldova. Pandemia ne-a demonstrat cât de importantă este solidaritatea şi unitatea în salvarea de vieţi. Uniunea Europeană este alături de ţară şi cetăţeni prin intermediul Proiectului „EU4Moldova: pentru un sistem de sănătate durabil”. 

Prin intermediul acestei donaţii, ne propunem să atenuăm impactul pandemiei COVID-19 în Republica Moldova şi să contribuim la fortificarea sistemului naţional de sănătate pe termen lung”, a spus în cadrul ceremoniei de transmitere a lotului ambasadorul UE în Republica Moldova, Janis Mazeiks.

Ajutorul face parte din Proiectul Uniunii Europene şi OMS „EU4Moldova: pentru un sistem de sănătate durabil”, cu perioada de implementare 2021-2024, ce are drept obiectiv general atenuarea impactului pandemiei COVID-19 în Republica Moldova şi fortificarea sistemului naţional de sănătate pe termen lung. 

Acţiunile incluse în proiect sunt axate pe consolidarea capacităţii naţionale de răspuns la situaţia de urgenţă de sănătate publică COVID-19 şi consolidarea gestionării furnizării de servicii medicale esenţiale şi rezilienţa acestora. 

Proiectul are o valoare totală de 5,1 milioane de euro.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.