Acasă Multimedia Zeci de postul tv și radio din R. Moldova NU vor reflecta...

Zeci de postul tv și radio din R. Moldova NU vor reflecta alegerile prezidențiale și referendumul republican de pe 20 octombrie curent

0

Consiliul Audiovizualului (CA) anunță că 31 de posturi de televiziune și 42 de canale de radio nu vor reflecta alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional de pe 20 octombrie curent, scrie ziarulnational.md.

Instituția a recepționat, până la data-limită pentru depunerea declarațiilor sau a notificărilor privind scrutinele din toamna curentă, 64 de notificări pentru 73 de servicii media audiovizuale privind neparticiparea la reflectarea alegerilor.

„Potrivit pct. 32 din Regulamentul privind reflectarea alegerilor de către instituțiile mass-media, aprobat prin hotărârea CEC 1137/2023, furnizorii de servicii media, care au notificat CA că nu participă la reflectarea alegerilor, nu au dreptul să difuzeze programe cu caracter electoral, inclusiv de publicitate electorală, cu excepția știrilor de interes social general (tehnica votării, evenimente electorale relevante, participarea la vot, rezultatele alegerilor și altele asemenea), la rubrica specială și cu respectarea rigorilor prezentului regulament”, precizează CA.

Furnizorii de servicii media audiovizuale urmează să publice pe pagina lor web oficială un anunț, în care vor informa publicul despre neparticiparea la reflectarea alegerilor și despre motivul neparticipării. Anunțul trebuie să fie plasat la loc vizibil, în 24 de ore de la data deciziei CA, și păstrat până în ziua scrutinului.

CA mai anunță că va examina, în ședința de pe 16 august curent, declarațiile privind politica editorială depuse de serviciile media audiovizuale, care se angajează să reflecte alegerile.

Lista posturilor de televiziune și de radio care nu vor reflecta alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional din 20 octombrie:

Denumirea postului TV (31)NaționalRegionalLocal
Moldova 2X
7 TVX
Accent TVX
Agro TV MoldovaX
ALBASATX
Busuioc TVX
Canal 2X
Canal 3X
CANAL 5X
GLOBAL 24X
GOLD TV
Gurinel TVX
ITVX
Next TV
NOAH TV
Noroc TVX
NTSX
One TVX
ORIZONT TVX
POPAS TVX
Premiera TV
PrimeX
Privesc.Eu TVX
Publika TVX
SPECIAL TV
Star TVX
TV 6X
TV 9X
Vocea Basarabiei TVX
WE SPORT TVX
ZONA MX
Denumirea postului Radio (42)NaționalRegionalLocal
Radio Moldova Muzical
Radio Moldova TineretX
Autoradio/AvtoradioX
BAS FMX
BIZIM DALGAMIZX
Cultura DivinăX
Dance FMX
Datina FMX
Dialog FMX
Diaspora FMX
ECO FMX
Europa Plus MoldovaX
Focul din VatrăX
Girls Power FM
HIT FMX
Kiss FMX
Love RadioX
Maestro FMX
MEGA HITX
Megapolis FMX
Micul SamariteanX
NorocX
PRO 100 RADIOX
Publika FMX
Radio StudentusX
Radio 21X
Radio DarX
Radio JeanX
Radio JFMX
Radio Orhei FMX
Radio Pro-MingirX
Radio RelaxX
Radio RoksX
Radio Zum 1X
Radio Zum 2X
Radio.mdX
RekordX
Retro FMX
Smile FMX
Vocea BasarabieiX
Vocea SperanțeiX

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.