Acasă Extern Zapad 2021: Peste 200.000 de militari ruşi se antrenează la graniţa NATO

Zapad 2021: Peste 200.000 de militari ruşi se antrenează la graniţa NATO

0

Peste 200.000 de militari ruşi vor participa, în perioada 10 – 16 septembrie, la exerciţiul strategic Zapad (Vest) 2021, conform Ministerului rus al Apărării. Militarii vor folosi 80 de avioane şi elicoptere, 760 de vehicule terestre, dintre care 300 de tancuri şi 250 de piese de artilerie, multe sisteme de rachete, dar şi 15 nave de luptă, transmite SafeNews.md cu referire la monitorulapararii.ro.

La exerciţii participă şi 2.000 de militari din CSTO (Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă – Rusia, Armenia, Kazahstan, Kârgâzstan, Tadjikistan şi Uzbekistan) şi SCO (Organizaţia pentru Cooperare de la Shanghai – Rusia, China, Kazahstan, Tadjikistan, Uzbekistan şi Kârgâzstan), dar şi un detaşament de militari indieni, anunţă Tass. Militarii indieni vor folosi tancuri şi maşini de luptă ruseşti.

Exerciţiul se va desfăşura în nouă poligoane din Districtul militar Vest al Federaţiei Ruse şi în cinci centre de pregătire din Belarus.

În Belarus vor participa aproximativ 13.000 de militari, 30 de aeronave şi 350 de mijloace terestre, din care peste 150 de tancuri.

Deoarece manevrele militare se desfăşoară aproape de graniţa Ţărilor Baltice şi a Poloniei, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a cerut, pe 3 septembrie, Federaţiei Ruse transparenţă privind desfăşurarea unui exerciţiu militar la graniţa cu Alianţa, arată Reuters.

„Rusia trebuie să acţioneze într-un mod previzibil şi transparent. Am văzut şi înainte că numărul de militari a fost mult peste cel anunţat anterior”, a declarat Jens Stoltenberg.

Şi Polonia, prin ministrul adjunct al Apărării, Marcin Ociepa, şi-a arătat îngrijorarea faţă de manevrele ruse şi belaruse de la graniţă, în cadrul exerciţiului Zapad (Vest) 2021, conform unei declaraţii la postul naţional de radio.

Ociepa a precizat că agresiunea contra Ucrainei a început tot cu un exerciţiu militar la graniţă. „Exerciţiile, câteodată, pot deveni sursa unei agresiuni,” a declarat Marcin Ociepa.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.