Acasă Justiţie YouTuberiță din Moldova, judecată pentru evaziune de peste 370.000 de lei: Ce...

YouTuberiță din Moldova, judecată pentru evaziune de peste 370.000 de lei: Ce pedeapsă riscă

0

O vloggeriță din Moldova a fost trimisă în judecată, pentru că nu a plătit statului impozite pe venit. Potrivit PCCOCS, femeia a primit 3 milioane de lei de la compania Google, din care trebuia să achite impozit, scrie tv8.md. 

Totul s-a întâmplat în perioada anilor 2021-2022. Femeia de peste 30 de ani din nordul țării ar fi urmat să achite statului peste 370.000 de lei. Dar gestionara canalului de YouTube, cu content de divertisment, nu a depus declarația pe venit.   

Pe caz a fost inițiat un dosar penal. Potrivit Codului penal, evaziunea fiscală a persoanelor fizice care nu practică activitate de întreprinzător se pedepsește cu amendă de până 117.500 de lei sau închisoare de până la un an. 

În acest context, procurorii PCCOCS și Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă contribuabilii să respecte obligația de achitare la buget, la timp și integral, a impozitelor şi taxelor, cu dări de seamă exacte și corect depuse. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.