Acasă Extern Washingtonul anunţă un ajutor militar în valoare de 375 de milioane de...

Washingtonul anunţă un ajutor militar în valoare de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina

0

Statele Unite au anunţat miercuri că trimit Ucrainei un ajutor militar în valoare de 375 de milioane de dolari, într-un moment în care Kievul încearcă să convingă Occidentul să îi permită să folosească rachete cu rază lungă de acţiune împotriva teritoriului rus, informează AFP.

Acest nou ajutor american, principalul susţinător al Kievului, include muniţie, vehicule blindate (grele şi uşoare) şi rachete, a precizat Departamentul de Stat american într-un comunicat de presă.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat miercuri Rusia la ONU că vrea să lovească centralele nucleare ucrainene pentru a provoca o „catastrofă” şi a primit o nouă promisiune de sprijin „neclintit” din partea aliaţilor săi occidentali.

În timp ce comunitatea internaţională este concentrată asupra Orientului Mijlociu, preşedintele ucrainean se află de duminică în Statele Unite şi la ONU pentru a-i îndemna pe liderii lumii să îl sprijine în războiul său împotriva Moscovei până la o ipotetică pace, pe care Kievul refuză să o vadă „impusă”.

Adresându-se Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, îmbrăcat în ţinuta sa militară obişnuită şi cu un aer grav, şeful de stat a dezvăluit „informaţii alarmante de la serviciile sale de informaţii” potrivit cărora preşedintele Putin „pare să planifice acum atacuri asupra instalaţiilor noastre nucleare şi a infrastructurii acestora”.

În doi ani şi jumătate de conflict, Rusia a distrus „80% din sistemul energetic al Ucrainei”, a declarat Zelenski, în timp ce forţele armate ruse bombardează zilnic centralele electrice şi de apă.

„Orice incident critic în sistemul energetic ar putea duce la o catastrofă nucleară. O zi care nu trebuie să vină niciodată”, a avertizat el. „Moscova trebuie să înţeleagă acest lucru şi depinde în parte de hotărârea dumneavoastră de a pune presiune pe agresor”.

Preşedintele Zelenski este conştient de faptul că sprijinul occidental este în pericol de a se epuiza. 

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.