Acasă Politic Vot unanim în Parlament. Legea ONG-urilor, susținută de 95 de deputați

Vot unanim în Parlament. Legea ONG-urilor, susținută de 95 de deputați

0

O nouă lege care va reglementa cadrul juridic al organizațiilor necomerciale prin simplificarea procedurilor în activitatea acestora a fost votată în lectură finală, în ședința de astăzi a Parlamentului. Proiectul a fost susținut de către 95 de deputați din cei prezenți la ședință, transmite SafeNews.md cu referire la deschide.md.

Potrivit noilor reglementări, termenul de înregistrare a organizațiilor necomerciale este redus de la 30 la 15 zile, iar organizaţia necomercială este înregistrată de către Agenţia Servicii Publice și dobândește personalitate juridică din momentul înregistrării.

Pentru înregistrarea organizaţiei necomerciale, a modificărilor şi completărilor la statutul acesteia, nu se percepe taxă. Organul înregistrării de stat, în termen de 15 zile de la primirea documentelor, adoptă decizia de înregistrare sau de refuz în înregistrarea organizaţiei necomerciale.

Totodată, noile reglementări stabilesc principiile de constituire şi încetare a organizaţiilor necomerciale, de desfăşurare a activităţii, precum şi procedura de obţinere a statutului de utilitate publică.

De precizat că socialistul Vasile Bolea a anunțat că își retrage mai multe amendamente care anterior au stârnit un val de critici din partea opoziției.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.