Acasă Justiţie Voronin se adresează la Procuratură! Cere dosar penal pentru coruperea deputaților și...

Voronin se adresează la Procuratură! Cere dosar penal pentru coruperea deputaților și o confruntare directă cu Diacov în fața procurorilor

0

Liderul Partidului Comuniștilor Vladimir Voronin solicită Procuraturii Generale să inițieze un dosar penal pentru coruperea deputaților în cadrul căruia să fie verificate declarațiile făcute de președintele de onoare al Partidului Democrat Dumitru Diacov, care a recunoscut public că s-au plătit bani în 2015 pentru ieșirea celor 14 deputați comuniști din partid, care ulterior au aderat la PDM. 

Voronin se referă la o postare recentă a lui Dumitru Diacov  pe Facebook în care acesta a spus că „toată lumea știe cine a plătit bani pentru plecarea deputaților” și că banii ar fi ajuns la liderul PCRM.

„În postarea sa pe reţeua de socializare Facebook, dl Dumitru Diacov a făcut de fapt o mărturisire în care a recunoscut public că deputaţii transfugi din Fracţiunea Partidului Comuniştilor din Republica Moldova din Parlamentul de legislatura precedenta au fost mituiţi. Diacov susţine, de asemenea, că preşedintele PCRM Vladimir Voronin personal a primit banii pentru plecarea a cel puţin 8 deputati. Diacov îşi încheie mărturisirea cu cuvintele că toată lumea ştie cine le-a dat aceşti bani.

Luând în consideraţie mărturisirea publică a politicianului şi conducătorului de partid, solicităm respectuos iniţierea unui dosar penal privind coruperea deputaţilor, precum şi verificarea declaraţiilor dl Dumitru Diacov, numirea celor 8 deputaţi menţionaţi în postare, suma banilor plătiţi pentru plecarea fiecăruia dintre ei, de câtre cine şi cui s-au plătit aceşti bani, în ce monedă şi în ce condiţii. În cadrul dosarului penal solicităm confruntarea celor 8 deputaţi şi domnilor Voronin şi Diacov”, se spune într-o adresare a președintelui PCRM către Procuratura Generală, care a fost plasată pe pagina web a partidului.

sursa: tv8.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.