Acasă Politic Voronin: Scopul nostru e să nu-i permitem lui Dodon să ajungă președinte

Voronin: Scopul nostru e să nu-i permitem lui Dodon să ajungă președinte

0

Fostul președinte al R. Moldova și liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin, anunță că PCRM ar putea să se implice în campania prezidențială.Deși campania o consideră neconsituțională, o vor face doar pentru a nu-i permite lui Igor Dodon să obțină cel de-al doilea mandat. Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă în cadrul unei emisiuni de la TVC21.

„Dorim să vedem care va fi procedura de alegere a președintelui. Va fi ea în Parlament sau vom avea alegeri directe. Totodată, ar trebui să vedem lista candidaților.
Sunt unele personalități odioase din cauza cărora, chiar dacă nu dorim, vom fi obligați să ne implicăm în campania prezidențială.
Anume pentru ca aceste persoane odioasă să nu ajungă sau să nu rămână în funcția de președinte… E vorba de Dodon. 
Ar fi bine ca și alegătorii noștri să înțeleagă acest lucru. Dar, avem și un alt personaj, precum e Maia Sandu care este puțin mai bună decât Ghimpu. Ea va întoarce R.Moldova în brațele României”, a declarat el.

Potrivit liderului comuniștilor, PCRM ar putea să înainteze și un candidat din partea societății civile.

„Din anul 2009 în R.Moldova nu a existat un președinte legitim. Toți care au fost, au ajuns ilegal în funcție…Dacă din nou mergem la scrutinul prezidențial în baza alegerilor directe, atunci ce, trebuie să lăsăm această nenorocire pentru încă patru ani? Sau o isterică?
Subiectul ca Dodon să nu ajungă în al doilea mandat este mai important decât neconstituționalitatea acestor alegeri”, a punctat el.

De precizat că PCRM a boicotat alegerile prezidențiale din 2016, numindu-le drept neconstituționale.

deschide.md

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.