Acasă Politic Voronin despre alianța PDM-PSRM: „O trădare din partea lui Filip și Diacov,...

Voronin despre alianța PDM-PSRM: „O trădare din partea lui Filip și Diacov, plus că presa nu a vorbit despre deplasarea lor în Miami”

0

„Țara arde, globul arde, dar ei în momentul acesta fac remanieri în Guvern, Parlament”. Declarația aparține liderului Partidului Comuniștilor din Republica Moldova Vladimir Voronin și au fost făcute în contextul ultimelor schimbări pe arena politică din țară. Totodată, fostul președinte spune că Partidul Democrat din Moldova va recurge la toate mijloacele pentru a se menține la guvernare, notează IPN.

„Prin sursele media a trecut așa o veste care nu prea a fost răspândită, că Pavel Filip și Dumitru Diacov, nu știu cu ce ocazie, să ne prefacem că nu știm, au vizitat Miami. Ce indicații au primit în Miami, ce trebuie să facă și de ce fac acest lucru, acest nod va fi dezlegat și vom afla multe lucruri. Cu orice preț vor să se mențină la guvernare personaje de tipul lui Dumitru Diacov. El va merge la orice combinație, cu oricine, numai să se păstreze acolo unde este și ca Dumitru Diacov sunt toți acolo. Grămadă peste grămadă fără niciun principiu”, a declarat Vladimir Voronin în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul de televiziune Jurnal TV.

Precizăm că, se vehiculează că anume în Miami s-ar fi refugiat fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, după ce a fugit din Moldova.

Fostul președinte spune că, PDM nu va obține nici fotoliul de prim-ministru, nici cel de președinte al Parlamentului. Vladimir Voronin afirmă că declarațiile în acest sens au fost făcute doar pentru a calma spiritele din interiorul formațiunii.

„Ei fac aceste declarații pentru a se spăla de cei care se mai numără printre membrii de partid, să le spună la oameni: „liniștiți-vă, noi vom avea prim-ministrul nostru și toți vor avea o bucățică de pâine acolo unde sunteți”. „De fapt, aceasta este o trădare din partea lui Pavel Filip și Dumitru Diacov. Ei s-au înțeles pentru ei, mai departe nu îi interesează nimic”, a adăugat Vladimir Voronin.

Liderul PCRM spune că divizarea în PDM și crearea grupului „Pro Moldova” este o reacție și un protest la ceea ce se întâmplă în rândurile formațiunii democraților.

Amintim că, la începutul acestei săptămâni, PSRM și PDM și-au oficializat colaborarea și au creat o alianță „Platforma Social-Democrată”, pentru a avea o majoritate parlamentară și a se menține la putere socialiștii. Democraților le-a revenit cinci ministere din cadrul Guvernului Chicu, care în aceiași zi au fost învestiți în funcție. Totodată se vehiculează că ar urma ca PDM să preia una din funcțiile de speaker al Parlamentului sau cea de premier.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.