Acasă Extern Vladimir Putin a semnat un nou decret de recrutare: 133.000 de ruși...

Vladimir Putin a semnat un nou decret de recrutare: 133.000 de ruși sunt chemați la serviciul militar obligatoriu

0

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret care stabilește campania de recrutare de toamnă, chemând 133.000 de cetățeni la serviciul militar obligatoriu, cu trei mii de persoane mai mult decât au fost recrutate toamna trecută. Documentul a fost publicat luni, 30 septembrie, pe site-ul guvernului rus, scrie ziar.md.

Potrivit documentului semnat de Vladimir Putin, 133 de mii de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani vor fi chemați la serviciul militar obligatoriu, începând cu 1 octombrie. Astfel, anul acesta vor fi recrutate cu trei mii de persoane mai mult decât toamna trecută, când vârsta maximă de recrutare era de 27 de ani.

Începând cu ianuarie 2024, toți bărbații din Rusia cu vârste între 18 şi 30 de ani sunt obligați să efectueze un serviciu militar de un an sau o pregătire echivalentă în timpul studiilor superioare. Anterior, legislația rusă stabilea că limita maximă de vârstă pentru mobilizarea militară era 27 de ani.

Rusia a aprobat anterior o lege care interzice recruților să părăsească țara din ziua primirii citației militare sau a publicării acesteia într-un registru electronic.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.