Acasă Extern Vladimir Putin a retras unui militar titlul de Erou al Rusiei

Vladimir Putin a retras unui militar titlul de Erou al Rusiei

0

Militarul rus Irek Magasumov, care participase la ostilitățile de pe frontul din Ucraina, a rămas fără titlul de „Erou al Rusiei”, relatează Radio Svoboda. Aceasta a fost găsit vinovat de uciderea unei tinere de 18 ani din Luhansk, Daria Kiseliova, și condamnat la 11 ani de închisoare.

Ancheta a dezvăluit că, în august anul trecut, Magasumov a celebrat primirea titlului acordat de Vladimir Putin la cafeneaua Panorama din orașul Luhansk. După ce el și un camarad s-au intoxicat cu alcool, au abordat două tinere pe care le-au invitat să tragă cu pistolul. În timp ce Magasumov trăgea, una dintre împușcături a lovit-o mortal pe Kiseliova, scrie realitatea.md.

În ciuda condamnării, Magasumov a solicitat suspendarea executării pedepsei pentru a putea reveni pe frontul din Ucraina.

De la începutul invaziei ruse, Irek Magasumov a fost primul caz documentat în care Vladimir Putin a anulat un titlu acordat.

Anterior, „singurul erou al Rusiei care a fost lipsit de titlu” a fost militarul Evgheni Borisov. Acesta a fost găsit vinovat în 2016 de organizarea unei afaceri ilegale cu jocuri de noroc și condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare.

Cu toate acestea, Borisov a primit titlul înapoi un an mai târziu. Mass-media rusă a remarcat că, la momentul inițierii procesului penal, Borisov era copreședinte al mișcării publice „Frontul Poporului”, fondată la inițiativa președintelui Putin.

! Acest articol este proprietatea SafeNews.md și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face DOAR în limită maximă de 1000 de semne. În mod OBLIGATORIU cu indicarea în TITLU a sursei citate, iar în text cu LINK ACTIV către pagina acestui articol. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui ACORD prealabil întocmit cu redacția portalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.